Maj mesec muzike u Vranju počeće u sredu, na programu devet koncerata

U sredu 4. maja u Vranju će biti otvorena tradicionalna manifestacija Maj mesec muzike, na kojoj nastupaju afirmisana imena klasične muzike iz Srbije i inostranstva.

Tog dana manifestaciju će otvoriti Nikola Peković (harmonika) i Kamerni orkestar Amorozo koncertom pod nazivom Ka zvezdama, od 20 časova u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

U ovoj sali u isto vreme biće održan još jedan od programa (18. maja) kada će nastupiti Bras kvintet, kojeg čine muzičari Mladen Đorđević (truba), Mario Lončar (truba), Viktor Kirčenkov (horna), Marko Ilić (trombon) i Krunoslav Babić (tuba).

Svi preostali nastupi biće održani u koncertnoj sali organizatora manifestacije Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju u isto vreme - od 20 časova.

Prvi je zakazan za 5. maj kada će biti održan koncert NS kamernog ansambla duvačkog trija u okviru koga će se vranjskoj publici predstaviti Aleksandar Tasić (klarinet), Sanja Romić (oboa) i Nemanja Mihajlović (fagot).

Desetog maja biće održan Koncert kamernog tria studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Novom Sadu.

Potom će 17. maja biti održan koncert pod nazivom Muzičke prolećne igre na kome će nastupiti gosti iz Makedonije Strašo Temkov i Sara Projkovska.

Dvadesetog maja biće održano Veče solo pesme u okviru koga će nastupiti Jelena Aleksić (solistkinja) i Ksenija Ristić (klavir).

Potom će 25. maja biti održano Veče flaute i klavira, a nastupiće flautistkinja Zlatka Miteva i Nataša Trbojević (klavir).

Posle toga, 27. maja, uslediće veče rezervisano za Klavirski kvintet, u okviru koga će se vranjskoj publici predstaviti Rita Kinka (klavir) i Gudački kvartet TAJJ.

Poslednjeg dana manifestacije 31. maja, takođe u koncertnoj sali Muzičke škole Stevan Mokranjac, biće priređena proslava Dana škole u okviru koga će nastupiti učenici i profesori.

Organizator manifestacije je Muzička škola Stevan Mokranjac u Vranju, a pokrovitelj Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Najnovije vesti