Ludi Ljuba u petak, Ništa nećemo zaboraviti u utorak na daskama vranjskog teatra

Tri predstave biće narednih dana na repertoaru Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

U petak 9. februara od 20 časova, glumci vranjskog ansambla odigraće predstavu Ludi Ljuba, koju je po tekstu Srboljuba Aritonovića na scenu vranjskog teatra postavio Dragan Živković Durge.

Predstava je premijerno izvedena na večernoj sceni vranjskog teatra u oktobru 2020. godine.

Aritonović je tekstom istoimene drame sve uradio da u komadu opet otvori večitu dilemu - hoće li žena ili neće produžiti lozu, bez obzira na životne okolnosti.

Komad Ludi Ljuba inspirisan je istinitim događajem, smešten u pedesete i rane šezdesete godine prošlog veka u Vranju.

U predstavi igra brojna glumačka ekipa domaćeg ansambla.

Scenografiju je uradio Miroslav Ilić, kostime zajedno s rediteljem Jovanka Mihajlović, a muziku Vlada Stankulović.

Kada je reč o vikendu, u nedelju 11. februara će na dečjoj sceni vranjskog teatra od 12 sati biti izvedena predstava iz domaće produkcije Žurka kod plavog zeca.

Predstava donosi priču o maksimalnom ulaganju u prijateljstvo i najmlađima šalje poruku o tome šta u stvari znači imati prave prijatelje i koliko to vredi.

Plavi zec, kroz igru i pesmu sa svojim šumskim prijateljima, pokazuje na koji način se treba boriti za drugarstvo i drugove.

Željan zabave i druženja organizovao je novogodišnju žurku u svom domu.

Kroz pesmu i igru sa prijateljima iz šume, medom, pticom rugalicom, ovčicom i vukom, pokazuje šta znači biti dobar prijatelj.

U predstavi ima dosta songova, igre i zabave.

Reč je prvoj dečjoj predstavi koju je vranjski ansambl pripremio nakon što je 2012. izgorela zgrada pozorišta.

Izvedena je više od 100 puta.

U ovom ostvarenju igraju Marko Petričević (Plavi zec), Dragan Živković Durge (Mrak), Nenad Nedeljković (Meda), Milena Stošić (Ovca), Aleksandar Mihajlović (Vuk), Kristina Janjić (Ptica rugalica) i Ninoslav Trajković (Vilenjak).

Muziku potpisuje Nenad Nedeljković, scenografiju Miroslav Ilić i Bobana Stošić koja je bila zadužena i za kostime, a koreograf je Dragan Nisić.

Već u utorak 13. februara od 19 sati ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da pogledaju komad Ništa nećemo zaboraviti koji je po motivima proze Vranjanke Vere Cenić režirao Jug Đorđević.

Tekstualni predložak za ovu predstavu nastao je po romanima Vere Cenić – Kanjec filjma i Ista priča - u kojima autorka krozu fiktivnu radnju prožima sopstveno iskustvo hapšenja u devetnaestoj godini života i preživljavanja Golog otoka, kao i života i odnosa prema društvu mnogo godina kasnije.

U predstavi glavni lik Bele tumači Jelena Filipović, a igraju još Radmila Đorđević, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Anica Petrović, Anđela Vlajković, Bojan Jovanović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Nikola Stojković.

Osim dramaturškinje Tijane Grumić, u timu sa kojim je Jug Đorđević radio na ovom ostvarenju su scenografkinja Andreja Rondović, kostimografkinja Velimirka Damjanović i kompozitorka Julija Kasteluči.

Najnovije vesti