LPA: Rok za izmirenje poreza na imovinu 14. februar

Rok za plaćanje poreza na imovinu za fizička, pravna lica i preduzetnike ističe 14. februara, podsećaju poreske obveznike oz Odseka lokalne administracije (LPA) Gradske uprave grada Vranja.

"Rok je propisan zakonom o porezima na imovinu, tako da važi za sve poreske obveznike poreza na imovinu na teritoriji Republike Srbije.

Porez na imovinu se izmiruje kvartalno, u četiri rate godišnje.

Zakon o porezima na imovinu, propisuje obavezu akontacionog plaćanja poreza na imovinu u visini obaveza po rešenju za prethodnu fiskalnu godinu sve do dobijanja rešenja o utvrđivanju poreza za tekuću fiskalnu godinu", navode iz Odseka LPA.

Redovnim izmirenjem obaveza, podsećaju, poreski obveznici "izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u izmirenju poreskih obaveza".

"O stanju svojih zaduženja poreski obveznici Grada Vranja mogu lično da se informišu u Gradskoj upravi, u prostorijama Odseka lokalne poreske administracije, putem brojeva telefona 017/402 397, 017/402 392 i za registrovane poreske obveznike na portalu e - uprave preko web aplikacije euprava.gov.rs – odosno jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije.

Poreski obveznici koji putem reprograma izmiruju zaostala poreska dugovanja, takođe treba da do 14. februara uplate označene rate jer će se nakon isteka zakonskog roka za uplatu akontacija obračunavati zakonom propisana kamata", navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...