Ljubinka napravila najbolju samsu, ekipa Kicko najukusniji gulaš FOTO/VIDEO

Manifestacija "Tradicionalni ukusi juga - Vranjska Banja 2019" okupila je u subotu veliki broj posetilaca, ali i učesnika zainteresovanih da se nadmeću u pripremanju tradicionalnih jela.

Cilj manifestacije je bio promocije vranjske kuhinje i jela karakterističnih za jug.

U žestokoj konkurenciji Ljubinka Stevanović iz Vladičinog Hana je, prema oceni žirija, umesila najuksniju samsu.

Druga je bila Milica Đorđević, a treća mesto Slađana Đorđević, obe iz Vranjske Banje.

Učestvovali su još i Slavica Nikolić, Vladica Krstić, Ljubenka Milosavljević i ekipa Udruženja Makedonaca Goce Delčev.

Gulaš od telećih repova, staro jelo sa juga Srbije, pripremalo je čak trinaest ekipa po tropskoj vrućini.

Učestvovale su ekipe Šljivovica united, Vila Raj, Gaga, TOV Vranje, Buđa1, Buđa 2, Repince, Drink tim, Čiča Dule, Kicko, Odličan 2, Pržarski vukovi i Aca.

Po oceni žirija najukusniji je pripremila ekipa "Kicko", "Drink tim" su bili drugi, a ekipi "Gaga" pripalo je treće mesto.

U stručnom žiriju za ocenjivanje najbolje samse bili su Čeda Krstić Apsandžija, kao predsednik žirija, Omer Tahiri predstavnik TOV-a i Petar Petrović.

U žiriju za ocenu najboljeg gulaša kao predsednik je participirao Stefan Ilić, inače profesor gastronomije, Čeda Krstić i Dušan Anđelković ispred TOV-a.

U neoficijelnom delu programa nastupili su KUD Vrelac iz Vranjske Banje, virtuoz na harmonici Slobodan Jovanović iz Vranja i trubački orkestar "Veseli Vranjanci" koji predvodi Nemanja Dimić.

Organizator manifestacije "Tradicionalni ukusi juga - Vranjska Banja 2019" bila je Turistička organizacija grada Vranja.

Najnovije vesti