Letnja arhitektonska škola iz Moskve stiže u Vranje i vranjsku gimnaziju

Letnja škola Moskovskog Arhitektonskog instituta, sa predavačima iz oblasti VR/AR tehnologija, urbanistima i arhitektima, počeće u utorak 13. avgusta u 9 časova, u Ruskom kutku Gimnazije Bora Stanković u Vranju.

Reč je o školi koja se već nekoliko godina zaredom održava u Vranju i vranjskoj Gimnaziji, zahvaljujući saradnji koju škola iz Vranja ima sa Arhitektonskim fakultetom iz Moskve.

- U okviru letnje škole radiće se na nekoliko grupnih projekata, prototipa, aplikacija ili urbanih intervencija.

Pozivamo zainteresovane učenike da pohađaju letnju školu i uključe se u rad sa mentorima Arhitektonskog fakulteta.

Tokom boravka u školi učesnici dobijaju potreban set onlajn resursa za učenje.

Obuka predviđa grupni rad i rad sa mentorima - navodi direktorka gimnazije Suzana Mišić Stanković.

METOD RADA U ŠKOLI

Prvog dana učesnici će biti podeljeni u grupe od tri do pet ljudi. Grupe se raspoređuju po veštinama učesnika, odnosno učenika koji ih poseduju. Iste veštine se distribuiraju po različitim grupama. Prvog dana se sastavlja individualna karta sa ciljevima i karakteristikama. Svaki učesnik može pohađati "Rad sa mentorima" u drugim grupama ako preuzme obuku u veštinama potrebnim za napredovanje po individualnom putu. Tokom boravka u školi učesnici takođe dobijaju potreban set onlajn resursa za učenje koje obezbeđuje platforma "SoftKultura", kao i druge dostupne platforme. Na kraju škole svaki učesnik priprema malu prezentaciju o svojim iskustvima stečenim u školi. Učesnici provode grupne projekte u dogovoru s učiteljem koji im je pridružen i prezentuju ih u obliku koji je zabeležen u "mapi puta" studije. Neke od definicija su: Seminar (praktična radionica) - događaj za sve učesnike u obliku prezentacije metode koju će učesnici koristiti; Grupni rad - rad na individualnim zadacima unutar grupe učesnika (maksimalno 3-5 učesnika); Rad sa mentorima - tutor ili asistent deli svoje veštine u radu sa grupom. U školi se dobija 36 sati treninga u "Rhinoceros, Grasshopper- offline", 12 sati - online; 8 sati obuke u pretprojektnoj analizi GIS; 24 sata praktičnog projektnog rada; veštine u rešavanju problema i postavljanje pitanja po metodama Design Thinking (dizajn razmišljanja); odmor u neverovatnoj prirodi; interakcija u prijateljskom timu profesionalaca; potvrda (Sertifikat MARHI) o učešću i oceni dostignuća.

Najnovije vesti