Lepa Brena plaćena 24.000 evra, ugovor za Gocu i Merimu 3.400 evra

Koncert Lepe Brene na Danima Vranja koštao je 2.856.000 dinara ili nešto više od 24.000 evra, preračunato po srednjem kursu evra, dok je za nastup Gordane Lazarević i Merime Njegomir (koja se nije pojavila na manifestaciji zbog privatnih problema) ugovorom o javnoj nabavci predviđeno ukupno 398.000 dinara ili oko 3.400 evra.

Ovo su zvanični podaci sa veb sajta Turističke organizacije Vranja, dostupni u rubrici "javne nabavke".

Dolazak Lepe Brene realizovan je kroz javnu nabavku broj 4/19, za koju je stigla ponuda Agencije Dragana Maksimovića "Marki Ub" sa Uba na navedeni iznos, zavedena pod brojem VI-25/19 od 31. jula ove godine do kada je bio rok za javnu nabavku.

Turistička organizacija je za planirani koncert Gordane Lazarević i Merime Njegomir, sa pratećim bendom, javnu nabavku raspisala sa 6. avgustom kao krajnjim rokom za podnošenje ponude.

Koncert je organizovan preko Agencije "Indartist" Indire Maksimović, sa sedištem na Novom Beogradu, a javna nabavka zavedena je u TOV-u pod rednim brojem VI-32/19 u iznosu od 398.000 dinara ili oko 3.400 evra.

Turistička organizacija, organizator Dana Vranja, po proteku određenog vremena od završetka manifestacije obično izlazi u javnost sa kompletnim troškovnikom, ali su ovo svakako bile dve najkrupnije stavke ovogodišnjeg budžeta.

Dani Vranja finansiraju se sredstvima iz budžeta Grada, iz sopstvenih sredstava TOV-a, kao i od donacija i sponzorstava.

Finansijski izveštaj za Dane Vranje 2018. godine objavljen je na veb sajtu TOV-a i možete ga pogledati ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti