Lepa Brena kruna Dana Vranja PROGRAM

Vranje i Vranjanci će i ove godine biti domaćin tradicionalne kulturne manifestacije „Dani Vranja“, petnaeste po redu, koja će se održati u periodu od 22. do 25. avgusta.

Osnovna ideja manifestacije je afirmacija ovog kraja i njegove bogate kulturne baštine, pa će tih dana biti predstavljen bogat kulturno umetnički program, koji je deo duhovne tradicije našeg grada.

Ovogodišnje „Dane Vranja“, pored mnogih dnevnih aktivnosti obeležiće nastup najveće balkanske zvezde Lepe Brene, u petak 23. avgusta na centralnoj bini.

Pored nje koncerte će tokom manifestacije održati poznate estradne umetnice Merima Njegomir i Gordana Lazarević.

Gost književne večeri, koja će se održati na Trgu Staniše Stošića, biće književnica, novinarka i slikarka Mirjana Bobić Mojsilović.

Na Trgu Staniše Stošića biće prikazana Revija narodnih nošnji, uz prezentaciju modela odeće iz Vranja i vranjskog kraja.

Publika će imati priliku da na otvorenom pogleda predstave za decu, klovnove, animatore, kao i nastupe plesnih grupa i folklonih društava.

Na Trgu Staniše Stošića centralni događaj biće „Samsijada“, prezentacija vranjske kuhinje, sa akcentom na samsu kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja.

Vranjske domaćice takmičiće se za najukusniji, najlepše aranžirani i najoriginalniji specijalitet.

Organizator ovogodišnje manifestacije je Turistička organizacija Vranje, a pokrovitelj Grad Vranje.

Najnovije vesti