Lekar Hitne medicinske pomoći pozitivan na koronu

Vranje - Lekar Službe hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja pozitivan je na koronu, a za njegovog kolegu se čeka rezultat testa, potvrdila je za portal Bujanovačke direktorka Doma zdravlja Daliborka Pavlović.

- U ponedeljak su registrovana dva nova slučaja, od kojih je jedan lekar naše ustanove.

Čekamo rezultat za drugog lekara Hitne službe – kazala je direktorka.

Bujanovačke iznose nezvanična saznanja o tome da je na koronu pozitivan i lekar iz Vranja, dok je drugi zaposleni za koga se sumnja da je inficiran iz Preševa.

- Oni nisu hospitalizovani, a ostalo osoblje Hitne službe nema simptome - navodi portal.

Po zvaničnim podacima iz COVUD ambulante u Bujanovcu, samo u oktobru koronom je zaraženo sedmoro građana.

Od početka epidemije u Bujanovcu su registrovana su 204 slučaja zaražavanja.

Direktorka Pavlović je ocenila da je epidemiološka situacija u Bujanovcu "i dalje stabilna".

JV: INFICIRAN STOMATOLOG U VRANJU

Epidemiolog Slađan Stanković iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju izjavio je za Južne vesti virus je potvrđen kod doktorke stomatologije.

- To su podaci od juče. U toku su ispitivanja da vidimo da li je bilo kontakata u kolektivu. Za njih važe iste pravila, dužni su da nose zaštitne maske, ukoliko su duže od 10-15 minuta bili bez maske to uzimamo kao značajan kontakt i stavljamo u izolaciju - rekao je Stanković.

Dodao je da je epidemiološka situacija u Vranju i dalje preteća jer "ima dosta obolelih u odnosu na broj stanovnika, veliki je broj ljudi sa upalama pluća, kao i da epidemije ima u kolektivima - zdravstvenim ustanovama, trgovinskim objektima, javnim ustanovama".

Najnovije vesti