Lešijev sin: Srpske pesme o Kosovu neprihvatljive u Bujanovcu

Vranje/Bujanovac - Levent Ćazimi, nekadašnji odbornik opozicione Alternative za promene u bujanovačkoj skupštini i kandidat za predsednika Nacionalnog saveta Albanaca, izjavio je da su, kako je kazao, "nacionalističke pesme o Kosovu" neprihvatljive u Bujanovcu.

Kako prenose Bujanovačke, Ćazimi je reagovao posle održavanja MMA turnira u Bujanovcu u nedelju uveče, objavivši video snimak Bujanovačkih na čijem početku se može čuti srpska pesma o Kosovu.

Jedan od boraca, učesnika na turniru, odabrao je da uz pesmu Sini jarko sunce sa Kosova uđe u ring.

Ćazimi se požalio i na nereagovanje lokalne vlasti tim povodom.

"Otvaranje turnira, u nedelju u Bujanovcu, uz nacionalističke pesme o Kosovu su za svaku kritiku.

To što se ovakva pojava dešava u gradu i opštini u kojoj dominira autohtono albansko stanovništvo, koje ima krvne i duhovne veze sa Kosovom, čini sve još neprihvatljivijim", konstatovao je Ćazimi.

Po njegovim rečima, "žalosno je što ovakav slučaj nije izazvao reakciju lokalne vlasti", koju predvodi svealbanska koalicija.

Podsetimo, Levent Ćazimi je sin nekadašnjeg komandanta tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) Ridvana Ćazimija, poznatijeg kao Komandant Leši, koji je poginuo kod Velikog Trnovca tokom sukoba sa srpskim snagama bezbednosti 2001. godine.

Najnovije vesti