Lalatović: Radnik nije zaslužio da izgubi od Zvezde

Fudbaleri niškog Radničkog u subotu od 15 časova dočekaće surdulički Radnik, u utakmici 24. kola Super lige Srbije.

Tim trenera Nenada Lalatovića ima još jedan veliki motiv da slavi u ovom meču, pošto bi im trijumf nad Radnikom bio sedmi vezani u ligi, što nijedna generacija u istoriji kluba nije uspela da uradi.

Radnik u Niš stiže kao osmoplasirana ekipa na tabeli sa 29 bodova na svom kontu.

- Moram da kažem da sam prijatno iznenađen Radnikom.

Gledao sam ih protiv Crvene zvezde i smatram da oni nisu zaslužili da izgube taj meč.

Radi se o organizovanom timu, dobro stoje na terenu i ispunjavaju sve zamisli njihovog trenera.

Izvode brze polukontre i kontre.

Imaju iskusnu ekipu, reprezentativnog golmana i zaslužuju svaki respekt.

Ipak, mi gledamo sebe, verujemo u ono što radimo i ukoliko uđemo u utamicu na pravi način verujem da ćemo slaviti - kazao je Lalatović na konferenciji za medije uoči susreta, a prenosi zvaničan klupski sajt.

On je naglasio da bi voleo "da na utakmicu dođe makar hiljadu ljudi više nego inače".

- To bi nam to puno značilo na putu ka pobedi.

Teren još uvek nije u najboljem stanju, biće nam teško, publika sigurno neće moći da uživa u majstorijama, ali nam je potrebna podrška kako bismo došli do tog trijumfa i po još jednom parametru ušli u istoriju kluba.

Znamo da neće biti lako, a mi ćemo u meč ući sa istim nabojem kao pred Čukarički i Vojvodinu i verujem da ćemo ostvariti željeni rezultat.

Nas ne zanima ko nam je protivnik, za svaku utakmicu se spremamo na isti način, motivisani smo i zaista želimo da nas u Nišu pamte i po tome da smo prva generacija sa sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda - izjavio je Lalatović.

On je najavio da "neće menjati tim koji dobija", što znači da će za Radnički najverovatnije nastupiti: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Ranđelović, Kojašević, Grbić i Haskić.

Radnički na drugoj poziciji na tabeli ima 56 bodova, a pošto se u ovom kolu igra i duel između Crvene zvezde i Partizana, niški tim će se u slučaju pobede protiv Radnika ili primaći vodećoj Zvezdi od koje ima devet bodova manje ili će pobeći trećeplasiranom Partizanu od kojeg ima šest bodova više.

Duel na stadionu Čair zakazan je za subotu u 15 časova.

Grbić: Neće biti lako, Radnik je namučio Zvezdu

Krilni fudbaler Radničkog Petar Grbić optimista je pred meč sa Radnikom.

- Daćemo se sebe da pobedimo i uđemo u istoriju kluba. Smatram da ova grupa igra i stručni štab to zaslužuju. Neće nam biti lako. Radnik je dobra ekipa i svi ste videli koliko su namučili Zvezdu. Mi smo ih dobro analizirali i znamo šta nam je činiti. Kod šefa Lalatovića nema opuštanja, tako da je nama svejedno da li igramo protiv Zvezde, Partizana ili Radnika. On nam ne dozvoljava ni da pomislimo kako ćemo nekoga lako pobediti. Spremni smo, svi smo zdravi i verujemo u novu pobedu u subotu- poručio je Grbić.

Najnovije vesti