Kviz Zaštitarenje na obeležavanju Dana životne sredine u Visokoj školi

Prvo mesto u ovogodišnjem nagradnom kvizu "Zaštitarenje-kvizičarenje 2", održanom na Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju, osvojili su đaci srednje Medicinske škole dr Izabel Emsli Haton i kao nagradu dobili po eksterni punjač baterije.

Drugo mesto pripalo je đacima Poljoprivredno-veterinarska škole Stevan Sinđelić“ koji su dobili po blutut zvučnik, dok je treće mesto pripalo đacima Gimnazije Bora Stanković čijim je učenicima kao nagrada uručena po jedna USB memorija.

Visoka škola, u saradnji sa Sosijete ženeral bankom, obeležila je ovim kvizom 5. jun, Svetski Dan zaštite životne sredine.

- Zaštitarenje-kvizičarenje je kviz provere znanja, informisanosti i sposobnosti procene osmišljen od strane tima nastavnika Škole za učenike radi razvijanja kompetencija savremenog čoveka u HHI veku.

Na ovaj dan, ustanovljen još 1974. godine, UN skreću pažnju vlada država i najšire javnosti na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja.

Drugi put zaredom Dan zaštite životne sredine obeležen je projektom, nagradnim kvizom za učenike treće godine srednjih škola sa teritorije Grada Vranja pod pokroviteljstvom Sosijete ženeral banke koja je i obezbedila nagrade za prva tri mesta - navode iz Visoke škole.

- Visoka škola primenjenih strukovnih studija, kao organizator događaja, zahvaljuje se svim učesnicima, nagrađenima čestita osvojene nagrade i poziva škole da iduće godine na isti način i u većem broju obeležimo Svetski dan zaštite životne sredine - poručili su organizatori.

Najnovije vesti