Krizni štab: Kafane i kafići ostaju zaključani

Vranje - Neće biti ublažavanja postojećih mera protiv koronavirusa, odlučeno je u sredu na sednici Republičkog kriznog štaba na kojoj je razmatrana epidemiološka situacija u Srbiji.

Doneta je odluka da se građanima Srbije koji su potpuno vakcinisani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcinom, kao i onim građanima koji su primili jednu dozu vakcine AstraZeneca, omogući da bez negativnog PCR testa odnosno izolacije ulaze u zemlju.

Isto će važiti i za strane državljane.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je nakon sednice Kriznog štaba da je i dalje veliki broj zaraženih građana i da su postojeće mere doprinele da ne dođe do naglog eksponencijalnog rasta novozaraženih.

- Potrebno je da se svi maksimalno pridržavamo postojećih mera i da se svi vakcinišemo jer nas jedino vakcine dugoročno mogu izvući iz epidemije - rekao je Gojković.

Dodao je da je analiziran zahtev Ministarstva prosvete da se omogući, prvenstveno đacima koji su od početka godine na onlajn nastavi, da se ocenjuju u malim grupama u školama gde postoji mogućnost za to.

Gojković je istakao da se nije razgovaralo o popuštanju mera.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić zahtevao je da tržni centri i ugostiteljski objekti budu otvoreni uz posebne uslove i mere, dok epidemiolog Predraga Kon kaže da to još nije realno jer je aktivnost virusa velika.

Najnovije vesti