Kreni promeni: Čistiće se Borino brdo u subotu 22. aprila

Iz organizacije Kreni promeni najavljena je velika nacionalna akcija čišćenja pod sloganom Zavrni rukave, koja će, osim na oko 140 lokacija širom Srbije, na Dan planete Zemlje, u subotu 22. aprila, biti organizovana i u Vranju.

Na spisku lokalnih ekoloških zaštitara za taj dan je Borino brdo, lokalno izletište Vranjanaca.

Okupljanje za akciju čišćenja Borinog brda biće u subotu u 11 sati kod Pedagoškog fakulteta.

Za učestvovanje u ovoj akciji nisu potrebne prijave, saopšteno je, već samo dobra volja građana.

U prethodnoj akciji pod istim nazivom, koju je organizovao Kreni promeni, učestvovalo je oko 2.500 ljudi širom Srbije.

Očišćene su 54 lokacije, navode iz Eko straže.

Ideja je da broj učesnika u subotu bude petocifren.

Iz Kreni promeni u Vranju naveli su da će oni obezbediti kese za otpad, a učesnici samo treba da ponesu higijenske rukavice.

Zavrni rukave

Pokret Kreni promeni, u saradnji sa većim brojem udruženja, organizacija i pojedinaca, organizovaće akciju Zavrni rukave, koja će se održati u subotu 22. aprila od 12 do 14 časova, saošteno je iz ove organizacije.

"Građanima Srbije biće dostupno čak 146 lokacija širom zemlje na kojima mogu zavrnuti rukave i očistiti svoju okolinu. Samo preko naše platforme do sada se više od 600 građana prijavilo da učestvuje u akciji, što je zajedničkim naporima dodalo nekih 40-ak od ukupno 146 lokacija. Ali, nije dovoljno da imamo lokacije. Sada nam trebate svi vi, da svako za sebe donese odluku i pojavi se na jednoj od lokacija. Ponesite svoje rukavice, kese i idemo zajedno da očistimo našu zemlju korak po korak. U ta dva sata nećemo očistiti sve, ali ćemo još jednom dokazati da udruženi možemo šta god poželimo, a svi želimo čistiju i zdraviju Srbiju", poručila je u saopštenju Marina Pavlić, izvršna direktorka Kreni promeni.

Među organizacijama koje sprovode akciju čišćenja Srbije, pored Kreni promeni su i Eko straža, Eko Srbija, Turistička organizacija opštine Vlasotince, Bežanijska patrola, Moje naselje, Pomoć prijatelju 2020, Šec kace, City Clean-ing, Hrast-Priboj, Ekološko društvo Baroševac, Udruženje Ekolibri, Centar za socijalne Inovacije Centrifuga, Mirijevo zdravo i zeleno, Sačuvajmo zelenu Zvezdaru, Udruženje Zelena vizija, Mini eko zona, Eko otpor, Trash Hero Begeč, Kula iz tvog ugla, Zeleni kit, Sportsko udruženje Lazin park itd.

Najnovije vesti