Kreće nova sezona takmičenja Izađi mi na teglu, Vladičin Han spreman

Šesta sezona karavana "Izađi mi na teglu", nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara, počeće u ponedeljak 19. avgusta i trajati sve do 12. oktobra, saopštili su organizatori.

Karavan će za to vreme obići više od trideset gradova širom Srbije.

Sve će početi 19. avgusta u Brusu, gradu prošlogodišnjem pobedniku, a zatim se karavan seli u Vladičin Han, Vlasotince, Niš , Valjevo, Staru Pazovu, Požarevac, Kikindu, Suboticu, Leskovac i druge gradove koji se nalaze na mapi najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu.

U šestoj sezoni karavan će okupiti oko 500 takmičarskih ekipa i 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra meseca ukrštajući svoje varjače napuniti oko 6.000 teGli ajvara.

- Takmičarima je kao i uvek sve obezbeđeno, ali je učešće dozvoljeno samo uz zdrav takmičarski duh.

Na učesnicima je samo da ponesu svoje tajne recepte, dobro raspoloženje i da "izađu na teglu" - poručuju organizatori.

BROJKE

U proteklih pet sezona karavan Izađi mi na teglu obišao je 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbeđeno oko 65 tona paprike. Takmičari su ispekli preko 600.000 komada paprike i napunjeno je oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo čak pola miliona posetilaca. Samo u protekloj sezoni karavan je ostvario rekordnu posetu od oko 200.000 ljudi.

Pored takmičarskog dela, kao i svake godine organizovan je i bogat celodnevni program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečji program.

Nagradni fond za ovu sezonu, obezbeđen zahvaljujući donatorima, iznosiće oko 2 miliona dinara.

Karavan će ove godine pokrenuti svoj proizvod po receptu prošlogodišnjeg pobednika, po receptu ekipe "Pucke" iz Brusa.ž

On će se naći u prodaji s ciljem u nameri da posluži kao stimulans za početak svake potencijalne uspešne preduzetničke priče.

Dosadašnji pobednici karavana su Leskovac, Kovačica, Bela Palanka, Kanjiža i Brus.

Novi pobednik biće poznat 12. oktobra u Beogradu gde će se održati veliko finale.

Najnovije vesti