Kraj spomenika Bori Stankoviću odata počast velikom piscu (FOTO, VIDEO)

Delegacija Grada Vranja, predstavnici Gradske biblioteke i vranjske Gimnazije, institucija koje nose ime velikana srpske književnosti, kao i predstavnici Aktiva direktora srednjih škola položili su u petak u 10 časova vence i cveće na spomenik Bori Stankoviću u Vranju.

Prigodna svečanosti održana je poslednjeg dana "Borinih književnih dana" i na dan kada će u Vranju početi tradicionalna manifestacija "Borina nedelja".

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, govoreći na ovoj prigodnoj svečanosti, rekao je da je "u moru novina i kritika više od jednog veka opstaje delo Bore Stankovića".

- Govoreći o Bori i Borinom stvaralaštvu zapravo govorimo o Vranju, gradu koji je bio izvor njegove umetnosti, njegova nepresušna inspiracija i nadahnuće.

I danas u Borinim delima odjekuju glasovi minulih vremena, reči iz dubine vekova, iz daleke prošlosti - rekao je Tričković.

Poslednjeg dana „Borinih književnih dana“, od 20 sati u Biblioteci Bora Stanković biće predstavljena knjiga „Terapija svesti“ o kojoj će, pored autora Blagoja Savića, govoriti književni kritičari Duško Novaković i Milan Lukić.

Paralelnu i tradicionalnu manifestaciju "Borina nedelja", u organizaciji Književne zajednice Borisav Stanković, koja se održava od petka 23. marta i traje do 29. marta, počeće u petak uveče besedom prošlogodišnjeg dobitnika Borine nagrade, književnika Dušana Kovačevića.

Borinu nedelju finansiraju Ministarstvo kulture i članovi zajednice, a Borine književne dane Grad Vranje.

Najnovije vesti