Kostić: Otklonjeno 97 odsto nedostataka po primedbama DRI

Odluka o završnom računu budžeta grada Vranja za 2018. godinu uređena je pravnim aktima i izradi su prethodile obimne pripremne radnje, a prema budžetskom kalendaru sve lokalne samouprave u obavezi su da je usvoje do 30. juna, izjavio je na sednici gradskog parlamnta u sredu gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić.

- Ono što je bilo karakteristično za prošlu godinu jeste da smo uredili sistem Centralnog registra faktura (CRF), nastavili intenzivni investicioni ciklus, razdužili mesne zajednice, revitalizovali rad Gradske apoteke...

Ono na šta sam posebno ponosan otklonili smo 97 odsto nedostataka koje je utvrdila Državna revizorska institucija (DRI) u odnosu na 2016. godinu - naglasio je Kostić.

Ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva iz prethodnih godina iznose 2,85 milijarde dinara, a ukupni rashodi i izdaci 2,82 milijarde.

- Na dan 31. decembar 2018. godine stanje na podračunima u okviru trezora budžeta grada Vranja je preko 38 miliona - istakao je Kostić.

Na današnjoj sednici usvojena je Odluka o završnom računu grada Vranja za 2018. godinu.

Milenković: Važnost finansijske konsolidacije

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potencirao je važnost finansijske konsolidacije u prethodnom periodu.

- Finansijska disciplina i primenjene mere štednje dale su pozitivne rezultate - rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da je, između ostalog, počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti i da će nakon završetka početi realizacija druge faze ovog projekta, odnosno izgradnja novih stanova.

- I u ovoj godini počeće realizacija novih investicija - rekao je Milenković.

Po njegovim rečima reč je o izgradnji stadiona u Sportskom centru, rekonstrukciji OŠ Radoje Domanović, paviljonskog dela stare Bolnice.

- Imamo izuzetnu saradnju sa Vladom Srbije i resornim ministarstvima, što je doprinelo postizanju pozitivnih rezultata - naglasio je gradonačelnik.

Najnovije vesti