Kostić: Od avgusta imamo suficit u budžetu VIDEO


Za devet meseci ove godine prihodi u budžetu grada Vranja iznose 2,056 milijardi dinara, dok su prihodi za šest meseci 50,1 odsto od planiranog godišnjeg budžeta, "čime je budžet u tom periodu u potpunosti ostvaren", izjavio je u ponedeljak gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić.

- Za devet meseci ukupno ostvareni prihodi i prilivi od prodaje nefinansijske imovine iznose 69 procenata u odnosu na plan, odnosno 92 procenta u odnosu na budžetski normativ, s tim što je taj procenat posledica uvećanja finansijskog plana zbog odobrenih sredstava od strane Vlade Republike Srbije za saobraćajnice i stanove za pripadnike snaga bezbednosti.

Na kraju godine očekujemo da prihodi budu 97-98 odsto od plana, a možda i celih 100 odsto ukoliko bude malo bolje naplate - rekao je Kostić.

On je na konferenciji za medije, nakon sednice Gradskog veća, naglasio da Vranje od avgusta ima suficit u budžetu.

- Imamo fantastičan napredak u naplati prihoda, izvorni proihodi su veći za 143 miliona veći u odnosu na prethodnu godinu, odnosno za 30 procenata - naglasio je Kostić.

Napredak u prihodima rezultirao je da avgusta 2019. godine grad Vranje prvi put ove godine ostvari budžetski suficit od 20 miliona, a u septembru taj trend nastavi sa suficitom od 23 miliona dinara - kazao je Kostić.

Najnovije vesti