Kosovo: Vanredna sednica SO Severna Mitrovica u sredu, tema bezbednosna situacija

Vranje/Kosovska Mitrovica - Nakon najnovijih tenzija na Severu Kosova izazvanih sukobom između naoružanih navodnih napadača i Kosovske policije, za sredu je zakazana sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica, javlja KoSSev.

Reč je o vanrednoj sednici koja je zakazana za 10 časova.

Na dnevnom redu je samo jedna tačka – trenutna bezbednosna situacija.

KoSSev podseća da je rano ujutru u nedelju, u selu Banjska u zvečanskoj opštini, u zasedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena.

Usledili su sukobi između naoružanih i maskiranih navodnih napadača i Kosovske policije, koji su trajali do večernjih sati.

Prema podacima Kosovske policije, u nedelju su ubijena, odnosno pronađena su tela najmanje tri navodna napadača, a još dvojica su uhapšena, od kojih je jedan ranjen.

Ujedno su uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom.

U selu Banjska se od nedelje sprovodi policijska operacija usled čega je zabranjen ulazak i izlazak iz sela, osim, kako tvrde iz policije, u posebnim slučajevima.

Situacija je sada mirna, a prema navodima policije, detaljno se pregledava celo selo.

Pritvor do 30 dana za D.M. iz Banjske

Advokat Dejan A. Vasić, branilac uhapšenog D.M. iz Banjske, izjavio je da je njegovom klijentu određena mera sudskog pritvora u trajanju do mesec dana, javlja KoSSev. Vasić je najavio žalbu na ovu odluku Specijalnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini.

"Mi smo sudu ukazali na neke činjenice koje smatramo da su relevantne i koje pokazuju da se radi o nečemu što je možda i nesporazum više nego bilo šta što bi moglo da ima veze sa krivičnim delom. Sutra ću izjaviti žalbu, pa ćemo da vidimo kako će sud naše žalbe razmotriti", kazao je advokat Vasić.

On je istakao da njegov klijent u ponedlejak nije bio u stanju da da izjavu.

"Bio je uznemiren zbog svega što se desilo, ali ja ću tražiti da se on sasluša što je pre moguće, ukoliko je moguće već sutra i on će reći sve o događaju", napomenuo je.

Saslušanje je, prema Vasićevim rečima, bilo zatvoreno za javnost, te nisu ovlašćeni da daju više detalja.

Medijima se ispred suda u Prištini obratila sestra osumnjičenog.

"Apsolutno sam sigurna da će istraga pokazati svoje, da će se pokazati istina u vezi sa mojim bratom. Svi smo uz njega", rekla je ona.

Najnovije vesti