Koordinaciono telo pozvalo lidere Srba na sastanak, tema misterija

Vranje - Politički lideri Srba u Bujanovcu dobili su poziv iz Koordinacionog tela (KT) na sastanak u četvrtak čiji je početak zakazan za 10 časova, ali im nije rečeno o čemu će se razgovarati u prostorijama ove vladine institucije na poslednjem spratu zgrade lokalne samouprave u Bujanovcu.

"Samo su mi saopštili mesto i vreme sastanka i da će se razgovarati "o aktuelnoj političkoj situaciji u Bujanovcu", prenosi portal Bujanovačke reči jednog od pozvanih.

Sagovornik ovog portala pretpostavlja da bi jedna od tema mogla da bude "povratak 13 odbornika srpskih partija u lokalni parlament".

Njemu je rečeno da će sastanku prisustvovati rukovodstvo KT sa predsednikom Zoranom Stankovićem na čelu.

Bujanovačke pišu da su na sastanak su sigurno pozvani Nenad Mitrović, Stojanča Arsić, Miodrag Milković, Nenad Tasić Tasa i Boban Pavlović.

"Koordinaciono telo za tri opštine juga Srbije odavno je izgubilo moć ne samo političkog odlučivanja i služi samo za transmisiju novca koje Vlada usmerava u Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Takođe se ne pamti kada su predstavnici ove vladine institucije poslednji put boravili na jugu Srbije, što najbolje govori o njihovom radu i značaju, konstatuje bujanovački portal.

Lokalni odbor SNS-a, koji u Bujanovcu nije u vlasti, tražio je u maju ove godine smenu predsednika KT Zorana Stankovića.

Lokalni lider SNS-a Nenad Mitrović izjavio je tada kako su bujanovački naprednjaci stava da "Stanković ništa nije uradio za Bujanovac", te da "nijedan problem nije rešen".

"Posebno mu zameramo što nije došao u Bujanovac posle formiranja svealbanske većine da pruži podršku Srbima.

On se jednostavno ne bavi svojim poslom, nema ga na terenu u Bujanovcu i srpsko stanovništvo od ove institucije pod njegovim rukovodstvom nema nikakve koristi", obrazložio je Mitrović u proleće ovaj zahtev.

Vlada Srbije imenovala je Zorana Stankovića za predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa 2. novembra 2012.

Ovu instituciju formirale su vlade Srbije i SR Jugoslavije krajem 2000. godine, na početku oružanih sukoba na jugu Srbije, a prvi predsednik bio je Nebojša Čović.

Nakon sukoba KT je ustanovljeno kao vladino telo koje bi bilo spona između lokalnih i centralne vlasti.

Najnovije vesti