Koncert Rafaela Serralleta u subotu u Vranju

Koncert u Vranju održaće Rafael Serrallet, gitarista klasične muzike i profesor na konzervatorijumu u Liriji u Španiji, saopšteno je iz Gradske uprave Vranja.

Serralleto će u Vranju gostovati u subotu 7. novembra

Profesor Serrallet održaće predavanje i master klas od 10 do 14 sati u prostorijama Muzičke škole Stevan Mokranjac, a potom i koncert od 19 časova u sali Pozorišta Bora Stanković.

S obzirom na to da su Lirija i Vranje članovi UNESCO-ve mreže kreativnih gradova na polju muzike, gostovanje je prilika za unapređenje saradnje, razmenu iskustava i jačanje veza dva muzička grada.

Nastup španskog gitariste sponzoriše Vlada Španije, a organizovan je u saradnji sa lokalnom samoupravom Vranja.

Muzički događaj biće organizovan uz poštovanje svih mera zaštite od koronavirusa.

Ulaz na koncert biće besplatan.

PROFIL

Rafael Serrallet rođen je u Valensiji, a gitaru je počeo da svira sa 12 godina. Učio je kod učenika i pomoćnika Andresa Segovije, Josea Tomasa. Pohađao je Špansku akademiju u Rimu i doktorirao na Universidad Politecnica de Valencia, a magistrirao na UNED. Sa karijerom koja traje dvadeset pet godina i više od hiljadu koncerata u osamdeset zemalja, Serrallet je jedan od međunarodno najiskusnijih španskih gitarista.

Izvor Wikipedia

Najnovije vesti

Šaip Kamberi. Foto Vranje News Kamberi: Biću poslanik svih vas »

Šaip Kamberi, nosilac liste Koalicije Albanaca doline, koja je pobedila na parlamentarnim izborima, održanim u Velikom T...