Konačno dobra igra i trijumf Nebeskih anđela, Dinamo Jug-u tri nova boda

Nebeski anđeli iz Vranja zablistali su posle dužeg vremena u fudbalskoj Zoni Jug i ostvarili značajnu pobedu od 2:1 (0:0) protiv Radana iz Lebana, u utakmici 11. prvenstvenog kola.

Na stadionu Baze Jug, gde svoje utakmice igra ovaj vranjski tim, sastavljen pretežno od pripadnika Vojske Srbije, u prvom poluvremenu igralo se egal.

U nastavku, anđeli su u vođstvo došli u 60. minutu preko Vladimira Trajkovića, da bi samo tri minuta kasnije napadač domaćih Aleksandar Radivojević udvostručio prednost na 2:0.

Gosti su uspeli da postignu počasni gol u prvom minutu ekstra vremena, na samom kraju utakmice, kada se u listu strelaca upisao Marko Stevanović.

Trener Nebeskih anđela Branimir Stošić izjavio je posle utakmice za Vranje News da je njegov tim teško izvojevao veoma važnu pobedu.

"To što smo je ostvarili protiv veoma dobre ekipe Radana iz Lebana je još značajnije.

Pobeda je utoliko slađa, jer je došla posle odlične igre tokom svih 90 minuta", naveo je Stošić u izjavi za naš portal.

Dinamo Jug ostvario je pobedu za zelenim stolom protiv Gračanice, jer utakmica koju su Vranjanci trebalo da odigraju formalno kao gosti sa ekipom sa Kosmeta nije odigrana zbog nepojavljivanja protivnika (Gračanica svoje utakmice igra u Kuršumliji, ali je ova utakmica trebalo da se odigra u Vranju).

Nezvanično, reč je o nedostatku novca za takmičenje i neizmirenim dugovanjima iz prošlih kola, tako da je neizvesna dalja sudbina kluba sa Kosmeta u Zoni Jug.

Od klubova iz Pčinjskog okruga, u subotu je svoju utakmicu odigrala još i Morava iz Vladičinog Hana, koja je izgubila od OFK Topličanina sa 3:1 (1:1) na gostovanju u Prokuplju.

Na stadionu kraj Toplice strelci za Topličanin bili su Stojković, Stanković i Ristić.

Za Moravu je gol postigao Miloš Stanković.

Hančani su poveli u 39. minutu i ko zna šta bi bilo u daljem toku susreta da nisu vrlo brzo primili izjednačujući gol.

Vođstvo domaćina nakon samo dva minuta igre u drugom poluvremenu odagnalo je nade Morave u pozitivan rezultat.

FK Mineralac iz Vranjske Banje, četvrti tim iz okruga u ovoj ligi, u nedelju je na svom terenu odigrao 1:1 sa sedmoplasiranom ekipom Gracko.

Posle 11. kola na tabeli Zone Jug vodi Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja (Stopanjčani imaju utakmicu manje) sa 25 bodova, a OFK Topličanin i Dinamo Jug dele drugo mesto sa po 22.

Hanska SFK Morava je sedma sa 19 bodova, Mineralac osmi sa 18, dok su Nebeski anđeli trenutno petnaesti sa 12 bodova u ligi koja ima 18 klubova.

Na kraju sezone iz ovog ranga takmičenja ispašće osam ekipa.

12. kolo: Dinamo Jug sa Jablanicom

Narednog vukenda, u okviru 12. kola Zone Jug, Nebeski anđeli ponovo će biti domaćini, ovog puta ekipi Plantaže iz Donjeg stopanja, trenutno trinaestoplasiranom timu lige. Dinamo Jug će dočekati četrnaestoplasiranu Jablanicu iz Medveđe, Morava će na teško gostovanje lebanskom Radanu, dok će Mineralac u Kuršumliju, na noge petoplasiranoj OFK Kosanici

Najnovije vesti