Komunalna policija otišla u prošlost, sada imamo miliciju VIDEO

Komunalna policija više ne postoji, barem ne pod tim imenom, jer će se ova komunalna služba grada Vranja ubuduće zvati Komunalna milicija, saopšteno je posle sednice Gradskog veća u ponedeljak.

To telo je, na 184. sednici, usvojilo i izmene odluke o organizaciji Gradske uprave, s ciljem usklađivanja sa zakonskim odredbama, izjavila je gradska većnica za lokalnu samoupravu Danijela Milosavljević.

U skladu sa tim, Služba za besplatnu pravnu pomoć je iz Opšte službe Gradske uprave prešla u status samostalne službe, objašnjeno je na konfeenciji za medije posle sednice.

Usvojene su i izmene Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Istorijskom arhivu „31. januar“, Turističkoj organizaciji grada Vranja i Narodnom muzeju.

Većnici su usvojili i predlog koji je upućen Vladi Srbije s ciljem prenošenja prava javne svojine sa republike na lokalnu samoupravu za građevinsko zemljište na kojem se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti u blizini Pete škole.

Gradsko veće je dalo saglasnost na pravilnik o pravu na nabavku ortopedskih pomagala koja nisu na listi RFZO i pravu na adaptaciju stambenog prostora osobama sa invaliditetom rad i bolje pristupačnosti koji je doneo Centar za socijalni rad.

- U skladu sa odlukom o socijalnoj zaštiti, Gradsko veće je bilo u obavezi da da saglasnost na taj pravilnik.

Formirali smo i Komisiju koja će odlučivati o tim pravima osoba sa invaliditetom.

Sam pravilnik reguliše način ostvarivanja tih prava.

Mogu da kažem da trenutno u Centru za socijalni rad postoje dva zahteva za ovakvim vidom pomoći - kazala je Milosavljevićeva.

Najnovije vesti