Kompanija BAT nastavlja da podržava kulturno nasleđe Vranja

Kompanija British American Tobacco (BAT) obavestila je javnost da je podržala tradicionalnu 39. manifestaciju "Borini pozorišni dani" u Vranju koja je, nakon osam godina, ponovo održana u zgradi obnovljenog vranjskog teatra.

- Doprinos manifestacijii lokalnoj pozorišnoj sceni naročito je značajan zbog uloge koju to pozorište ima, kako za grad Vranje, tako i za kulturno-umetničku scenu Srbije - navode iz BAT.

Direktor regulatornih poslova kompanije British American Tobacco Dragan Penezić istakao je da je podrška poslovne zajednice kulturnim ustanovama od ogromnog značaja za društveni napredak, ali i očuvanje kulturnih dobara na lokalu.

- Izuzetno smo ponosni što smo učestvovali u održavanju manifestacije koja je kulturno obeležje Vranja, grada u kojem naša kompanija posluje dugi niz godina.

Nastojaćemo i u budućnosti da osluškujemo potrebe zajednice i damo primer drugim kompanijama da ulažu u kulturu i obrazovanje, kao osnov razvoja svakog društva - dodao je Penezić.

Kao najveći britanski investitor u našoj zemlji BAT veliku pažnju i resurse "posvećuje korporativnoj društvenoj odgovornosti".

- U prilog tome govori činjenica da je od početka poslovanja u Srbiji kompanija investirala više od milion evra u društveno odgovorne projekte - navode iz BAT-a.

PROFIL

Kompanija British American Tobacco je prisutna u Srbiji od 1996. godine, a privatizacijom Duvanske industrije Vranje 2003. godine je postala jedan od pionira stranih direktnih investicija i najveći britanski investitor u Srbiji. BAT je direktno investirao više od 220 miliona evra u Srbiji, dok je od 2003. godine u budžet Republike Srbije kroz poreze uplatio preko 2 milijarde evra.

Najnovije vesti