Komemorativni skup povodom Dana grada: Spremnost, žrtva, sloboda FOTO/VIDEO

Obeležavanjem 31. januara, tog značajnog datuma u istoriji Vranja, sećamo se prošlosti i ovom prilikom moramo da istaknemo da u slobodi treba da razvijamo, gradimo i unapređujemo naš grad, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković na komemorativnom skupu povodom Dana grada koji je održan kraj spomenika oslobodiocima Čika Mita.

Govoreći na svečanosti povodom 144. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka, Milenković je potencirao da je spomenik Čika Mita "tu da nas podseti na naše slavne pretke, na njihovu odlučnost i spremnost da se žrtvuju za slobodu".

"Samo na taj način pokazaćemo da smo dostojni potomci naših pradedova koji se nisu plašili da ostave svoje živote, kao temelje naše slobodarske budućnosti", poručio je Milenković.

Pomen hrabrim srpskim oslobodiocima služio je episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom Eparhije vranjske.

Na spomenik Čika Mita vence i cveće osim gradonačelnika Vranja sa saradnicima položili su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, policije, BIA, javnog života sa juga Srbije, udruženja koja neguju slobodarske tradicije, te delegacije Trebinja, Gornjeg Milanovca, Kumanova i Krive Palanke i i predstavnici boračkih udruženja.

Najnovije vesti