Komedija Ko je na koga i Čarobnjak iz Oza na repertoaru pozorišta

Dve predstave biće na repertoaru Pozorišta Bora Stanković u Vranju u petak i tokom vikenda.

U velikoj sali teatra u petak od 20 časova biće izvedena predstava Ko je na koga, pozorišne trupe Mizanscen.

Reč je o samostalnom autorskom projektu glumaca Pozorišta Bora Stanković u Vranju - Jelene Filipović, Milene Stošić, Marka Petričevića i Marka Nikolića - koji potpisuju scenario i režiju.

Ostvarenje je inspirisano tekstom Mala srpska komedija Dragana Aleksića i bavi se centralnom temom Aleksićeve komedije – prevarom u braku.

Kako se kaže u najavi predstave rađena je "na lokalnom savremenom dijalektu".

Supružnici iz dva bračna para bivaju uhvaćeni u međusobnoj prevari jer su ljubavnici dogovorili susret u istom stanu.

Samo autori naovde da je reč o "urnebesnoj komediji koja počinje onog trenutka kada tako zatečeni pokušavaju da sačuvaju svoje brakove i razreše situaciju kroz odnose i pitanje – ko je na koga".

Druga predstava biće odigrana u nedelju od 12 sati, u terminu za najmlađe.

Na programu će biti Čarobnjak iz Oza.

U februaru 2020. godine to je bila prva premijera na dečjoj sceni Pozorišta Bora Stanković nakon obnove pozorišne zgrade.

Po motivima dela Frenka Bauma dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a režiju potpisuje Aleksandra Kovačević iz Kraljeva.

U predstavi igraju Jelena Filipović, Marko Nikolić, Stefan Stanojević, Marko Petričević, Žetica Dejanović, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Dragan Živković, Mihael Stošić i Bojan Jovanović.

Kostime i scenografiju je osmislio Stefan Savković, originalne songove na tekstove Aleksandre Glovacki komponovao je Bata Zlatković, za scenski pokret i koreografiju zadužena je Krenare Nevzati Keri, za dizajn svetla Radomir Stamenković, a za šminku Marija Đorđević.

Na festivalu "Mali Joakim" 2021, koji je održan u Gračanici, ova predstava je dobila dve nagrade - za najbolju originalnu scensku muziku (kompozitor Bratislav Bata Zlatković) i specijalnu nagradu za dizajn svetla (Radomir Stamenković).

Karte za pozorišne programe mogu se kupiti na biletarnici pozorišta.

Najnovije vesti