Komandant Bondstila Dučić: Na Kosovu mirno i stabilno

Komandant vojne baze Bondstil i pukovnik američke vojske Nik Dučić, ocenio je da je situacija u većem delu Kosovu mirna i stabilna, iako je, kaže, „nažalost bilo nekih incidenata“ nad Srbima.

RTV KiM prenosi da je pukovnik srpkog porekla boravio u petak uveče u Gračanici, na otvaranju Vidovdanske likovne kolonije.

Navodi se da je, nakon serije incidenata koji su se desili nad Srbima na Kosovu, pukovnik Dučić ocenio da je situacija mirna.

- Znam da ste pročitali vesti, da su nažalost bili neki incidenti, ali u većem delu Kosova, posebno u mojoj oblasti, ja vidim da je stabilno, mirno i sigurno.

Mi podržavamo Kosovsku policiju i druge kosovske institucije u njihovim naporima da poboljšaju sposobnosti i demonstriraju profesionalizam u rešavanju teških problema - kazao je Dučić.

On je, govoreći o izložbi u Domu kulture u Gračanici i otvaranju likovne kolonije, rekao da mu je drago što je prisustvovao ovom događaju i da ceni vredan rad umetnika.

Navodi se da je Dučić kazao da će predložiti svojim vojnicima iz baze Bondstil da dođu i pogledaju „ovu veličanstvenu izložbu“.

Veliki broj građana iz opština juga Srbije svakodnevno putuje na Kosovo radi posla. Do sada nisu zabeležene provokacije prema Srbima sa juga Srbije.

Najnovije vesti