Koce zauvek rekordno: Prikupljeno 325 jedinica krvi FOTO/VIDEO

Ovogodišnji Memorijal "Koce zauvek" u Vranju oborio je sve rekorde, jer je prikupljeno 325 jedinica krvi, šest više od brojke koju je pre izvesnog vremena u akciji dobrovoljnog davanja ostvarila Eparhija vranjska.

Čak sto pedeset šest jedinica krvi prikupljeno je u četvrtak, prvog dana 6. Memorijala "Koce zauvek", u organizaciji istoimenog humanitarnog udruženja.

Organizator je drugog dana očekivao nešto slabiji odziv i oko 120 jedinica krvi, ali su dobrovoljni davaoci nadmašili sva očekivanja i donirali čak 169 jedinica krvi - ukupno 325.


Blagoje Kocić, predsednik HU "Koce zauvek", izjavio je za Vranje News da je prezadovoljan odzivom i naglasio da je ponosan na činjenicu da je daleko premašen prošlogodišnji rezultat od 295 jedinica krvi, ostvaren u akciji koja je na godišnjicu udruženja organizovana u Medicinskoj školi u Vranju.

Blagoje Kocić napominje da je pandemija koronavirusa malo usporila aktivnosti udruženja, ali da planiraju nove akcije i podršku onima kojima je pomoć neophodna.

Dvodnevna akcija održana je u prostorijama Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju u saradnji sa Crvenim krstom Vranje i Zavodom za transfuziju krvi u Nišu.

Svim učesnicima, sponzorima i prijateljima udruženja uručene su zahvalnice.

Udruženje Koce zauvek postoji šest godina.

HU Koce zauvek osnovano je u maju 2017. godine s ciljem očuvanja sećanja na lik Nemanje Kocića Koceta, prerano preminulog maturanta Medicinske škole u Vranju, radi okupljanja dobrovoljnih davalaca krvi, podizanja svesti o značaju humanitarnih akcija i popularizacije dobrovoljnog davalaštva.

Udruženje ima oko 400 članova.

Najnovije vesti