KOC raspisao literarni konkurs povodom Svetskog dana knjige

Kulturno obrazovni centar Vranje (KOC) raspisao je drugi literarni konkurs povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava.

"Tema konkursa je slobodna, a podsticaj za pisanje treba pronaći u stvaralaštvu poznatih srpskih pisaca.

Ove godine navršava se 210. godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, dok nas je pre 30 godina napustila Desanka Maksimović.

Čitajući dela ovih velikih pisaca inspirišite se za svoje stvaralaštvo, kako žanrovski tako i tematski", navode iz KOC-a.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih škola (I-IV i V-VIII razreda) i srednjih škola.

Književni radovi mogu biti u formi poezije, proze ili dramskog teksta (sve književne vrste osim romana) na standardnom srpskom jeziku ili prizrensko-timočkom dijalektu, maksimalne dužine do pet A4 strana, u vordu, ćiriličnim pismom, font 12 - Times New Roman.

Radovi potpisani šifrom šalju se u elektronskoj formi, kao prilog, na adresu [email protected], a u posebnom vord dokumentu poslati razrešenje šifre (navesti šifru, ime i prezime, godinu rođenja, razred, školu, mail adresu i kontakt telefon).

Rok za predaju radova je sreda, 13. april, a odluku će doneti tročlana komisija sastavljena od profesora književnosti i pisaca.

Poglašenje i čitanje nagrađenih radova biće održano u sredu, 26. aprila u sali OKCE u 12 sati.

Clj konkursa je razvijanje interesovanja za lepu pisanu reč, popularizaciju knjige i čitanja, kao i podsticanje mladih autora sa teritorije grada Vranja.

I KOC-a pozivaju sve učenike "da svojim učešćem afirmišu, popularišu i unaprede sopstveni literarni izraz".

Štampanje radova

Odabrani radovi biće objavljeni u jednom od štampanih izdanja Kulturno obrazovnog centra, neophodno je da svaki učesnik uz rad priloži popunjenu saglasnost za štampanje i korišćenje autorskog rada u aktivnostima KOC-a. Obrazac saglasnosti roditelja se nalazi u posebnom prilogu teksta Konkursa, a svojeručno popunjen obrazac šalje se uz rad kao fotografija ili dokument u PDF formatu.

Najnovije vesti