Koalicija Albanaca Doline počela da prikuplja potpise za parlamentarnu listu

Vranje - Koalicija Albanaca Doline, koju čine tri političke partije sa krajnjeg juga Srbije, počela je da prikuplja potpisa za poslaničku listu sa kojom će nastupiti na parlamentarnim izborima u Srbiji 3. aprila ove godine.

"Pozivaju se svi građani opština Preševo i Bujanovac da svojim potpisom podrže listu Koalicija Albanaca Doline", navodi se u objavi.

Albanske stranke neće se ujediniti za predstojeće parlamentarne izbore, već će najverovatnije nastupiti sa dve izborne liste, piše portal Bujanovačke.

Koaliciju Albanaca Doline čine Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua.

Za razliku od izbora 2020. godine u koaliciji nema Alternative za promene Šćiprima Arifija i Pokreta za reforme, za koje se očekuje da formiraju svoju parlamentarnu listu.

Izlazak na izbore u dve kolone, jedne koju predvodi PDD i druge na čijem je čelu Alternativa za promene, navodno je rezultat sukoba između ove dve stranke oko prvog mesta na listi.

Očekuje se da Alternativa za promene i Pokret za reforme uskoro objave svoju izbornu listu.

Za Koaliciju Albanaca Doline potpisi su prikupljani u utorak u Domu kulture u Bujanovcu, a u sredu od 16 časova građani će moći da daju potpis ovoj listi u sedištu PDD-a u Preševu.

Prema odredbama Zakona o izboru narodnih poslanika za izbornu listu nacionalnih manjina potrebno je 5.000 overenih izjava birača da podržavaju izbornu listu.

Najnovije vesti