Ko je ubio Dženis Džoplin najbolja predstava Borinih pozorišnih dana VIDEO

Predstava Ko je ubio Dženis Džoplin, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, najbolja je predstava u celini na 42. Borinim pozorišnim danima u Vranju.

Njoj je pripala Nagrada Borisav Stanković.

Reč je o ostvarenju koji je po tekstu Tijane Grumić režirala Sonja Petrović.

Iz iste predstave ravnopravno su za najbolju žensku ulogu na festivalu nagrađene glumice Bojana Milanović i Sonja Isailović, za ulogu Dženis Džoplin.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena je Dimitriju Diniću (Pile Kopile u predstavi Kus Petlić, Narodnog pozorišta u Subotici) koju je po tekstu Aleksandra Popovića režirao Milan Nešković.

Nagrada Borisav Stanković za najbolju dramaturgiju dodeljena je Maji Pelević, autorki teksta Poslednje devojčice za dramatizaciju istoimene predstave u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Pozorišta Deže Kostolanji iz Subotice.

Ove odluke doneo je žiri 42. Borinih pozorišnih dana koji su činili Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja, Biljana Keskenović, glumica iz Sombora, i Borivoj Radaković, pisac iz Zagreba.

Na ceremoniji proglašenja najboljih, glumica Biljana Keskenović kazala je da su sve odluke žirija donete jednoglasno.

Nagradu publike za najbolju predstavu na ovogodišnjim Borinim pozorišnim danima, koja nosi ime Radoslava Radivojevića, pokretača festivala i dugogodišnjeg direktora vranjskog teatra, takođe je pripala predstavi Ko je ubio Dženis Džoplin sa prosečnom ocenom 4,92.

U konkurenciji za nagrade bilo je šest predstava.

Selektor Borinih pozorišnih dana Slobodan Savić uputio je reči zahvalnosti upravi i ljudima iz vranjskog teatra, lokalnoj vlasti u Vranju i medijima.

On je izrazio nadu da će sledeći festival biti "još uspešniji".

Najnovije vesti