Košarkaši vranjske gimnazije plasirali se na Sportsku olimpijadu

Košarkaška ekipa Gimnazije Bora Stanković u Vranju plasirala se na Sportsku olimpijadu školske omladine nakon trijumfa na Međuokružnom takmičenju koje je održano prethodnih dana u vranjskoj Sportskoj hali.

Oni će braniti čast svoje škole i grada u maju 2020. godine na Olimpijadi u Novom Sadu.

Gimnazijalci su na međuokružnom takmičenju bili najbolji u konkurenciji vrlo jakih ekipa iz Leskovca, Pirota i više njih iz Pčinjskog okruga.

Pobedili su sve utakmice, a u finalu su, u dramatičnoj završnici, uz veliku borbenost, znanje i iskustvo trijumfovali protiv ekipe iz Leskovca.

Profesor Aleksandar Stanojković izjavio je da pre svega želi da se zahvali "predivnoj publici koja je sve vreme bila podrška timu".

- U tako divnoj atmosferi pobeda je bila neminovna.

Ovi momci su ponos naše škole i grada, a ja sam preponosan na njih.

Ostaje nam Olimpijada, još jedno takmičenje u jakoj konkurenciji, i osvajanje medalje - rekao je Stanojković.

Kapiten tima Vukašin Antić kazao je da put do Olimpijade "nije bio toliko težak".

- Ako izuzmemo poslednju utakmicu sa Leskovcem, sve je bilo rutinski.

Ali, ipak, prijala nam je i ta utakmica jer nam je bila potrebna jedna ozbiljna ekipa i utakmica zbog pripreme za Olimpijadu - rekao je posle pobede na turniru kapiten Antić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vukota Veličković.

- Prezadovoljan sam našim uspehom, čestitao bih celoj ekipi koja je dala sve od sebe i podjednako učestvovala u mom uspehu.

Zadovoljstvo je biti deo ovog tima - rekao je Veličković.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković prezadovoljna je ovim uspehom.

- Još jedna potvrda velikog truda i rada kolege Aleksandra i velika spremnost i uspeh naših gimnazijalaca koja zaista imaju vodeću ulogu u školskom sportu - rekla je Mišić Stanković.

ONI SU POBEDNICI

Pobednička ekipa gimnazije nastupila je na međuokružnom takmičenju u sledećem sastavu: Vukašin Antić (kapiten), Vukota Veličković, Ivan Marčić, Mateja Arsić, Strahinja Krstić, Vuk Stamenković, Veljko Jovanović, Nikola Savić, Dušan Filipović, Lazar Stojiljković, Vukota Stojković, Nikola Filipović. Profesor i trener: Aleksandar Stanojković.

Najnovije vesti