Knjigovodstveni kurs Narodnog univerziteta


Narodni univerzitet u Vranju organizovaće tromesečnoi kurs knjigovodstva tokom koga će polaznici ovladati svim osnovama knjigovodstva i steći teoretska znanja od suštinskog značaja za uspešno savladavanje programa dvojnog knjigovodstva.

Kako je saopšteno iz ove ustanove kulturno-obrazovne ustanove, to je period "koji je u potpunosti dovoljan da bi savladali najvažnije celine knjigovodstva i završili svi zadaci.

- Časovi knjigovodstva odvijaće se dva puta nedeljno, radnim danima u trajanju od sat i po.

Za polaznike koji su zainteresovani da obuku završe ranije omogućavamo održavanje nastave i više puta nedeljno - navode iz Narodnog univerziteta u Vranju.

Prema sadržaju obuke uče se zakonski propisi koji regulišu vođenje poslovnih knjiga, kontni okvir i primena, otvaranje poslovnih knjiga, osnovna sredstva i izvori sredstava (nabavka, prodaja), amortizacija i revalorizacija osnovnih sredstava i kapitala, knjigovodstvena evidncija novčanih sredstava na žiro računu, računu izdvojenih sredstava i blagajni.

Po planu i programu u sklopu tromesečnog kursa kandidati se obučavaju i evidencijama hartija od vrednosti, kratkoročnih potraživanja, materijala (stanje, nabavka, utrošak), nabavke i prodaja robe i gotovih proizvoda sa izradom kalkulacija cena.

U plan i program predavanja ulaze i obračun razlike u ceni u prodatoj robi, troškovi (rashodi i kalkulacije), knjigovodstveno obuhvatanje rashoda i prihoda, obračun i knjiženje zarada, utvrđivanje finansijskog rezultata, sastavljanje periodičnog i godišnjeg računa (bilans uspeha, bilans stanja i dr), zaključivanje poslovnih knjiga i sastavljanje kalkulacija cena, poreska evidencija i drugo.

- Po završenoj obuci polaže se ispit, pismena provera znanja knjiženja promena u preduzeću uz sastavljane početnog i završnog bilansa.

Sertifikat koji budete stekli u Narodnom univerzitu poznata je i proverena garancija kvaliteta - navode iz NU.

Prijave na kurs knjigovodstva su u toku, a kandidati se mogu detaljnije informisati putem telefona 017/422-367.

Cena kursa je 20.000 dinara, a može se platiti u tri mesečne rate.

Najnovije vesti