Knjige: Neviđena Srbija - najluđe storije naše istorije, Vlada Arsić

Veliki putnik, pisac i poznavalac naših krajeva Vlada Arsić prikupio je nesvakidašnje istorijske i savremene priče.

Iako one mogu da posluže kao sjajna zabava, ove crtice mnogo govore o nama samima.

- Knjiga "Neviđena Srbija" predstavlja zbirku od 90 priča o događajima s područja današnje Srbije, koji bi se s pravom mogli svrstati i u rubriku "Verovali ili ne".

Između ostalog, čitaoci će moći da saznaju koji to grad u Srbiji već decenijama ima zgradu Železničke stanice a da nikada nije dobio prugu, da krivi toranj nije obeležje samo Pize već i Beograda, ko je i zašto zaboravio da sahrani vojvodu Putnika, kakvu tajnu kriju uvrnute šljive u Prolom Banji, zašto crkva slavi i obeležava Milanski edikt a namerno gura pod tepih činjenicu da je prvi edikt o verskoj toleranciji potpisan dve godine ranije baš u Srbiji, kada su i koji povodom ovuda jahali Bik Koji Sedi, Bufalo Bil i Kalamiti Džejn - rekao je autor povodom objavljivanja nove knjige.

„Neviđena Srbija“ obiluje zaboravljenom ili zaturenom istorijskom, geografskom, etnološkom i folklornom građom.

Nastajala je, kako autor tvrdi, tokom čitavog niza godina, mahom slučajno, dok je sasvim drugim povodom rudario po arhivskoj građi ili osluškivao narodna predanja o pojedinim događajima.

Bogato je ilustrovana radovima Gorana Jevtića.

Odlomak knjige možete pročitati OVDE.

Vlada Arsić, novinar, istraživač, autor romana Lopatanje đavola i dugogodišnji saradnik brojnih listova i časopisa, rođen je u Beogradu, 1963. godine. Novinarsku karijeru započeo je 1985. godine u Voždovačkim novinama, i do sada zabeležio na stotine reportaža o ljudima i sudbinama. Pisao je za NON, magazin Bre, Ilustrovanu Politiku i Nacionalnu reviju, uređivao u Horizontu, reviji Sat i dnevnim novinama Press.

Izdavač: Laguna

Broj strana: 168

Pismo: Latinica

Povez: Mek

Format: 13x20 cm

Godina izdanja: 2018.

Najnovije vesti