Knauf: Požar manjih razmera, veliki dim od pare, povređenih nema

Kompanija Knauf potvrdila je da je u fabrici kamene vune u Belom Polju kod Surdulice u ponedeljak ujutro došlo do požara, ali i da u njemu "nije bilo povređenih, niti veće materijalne štete".

- U ponedeljak oko 7.50 časova u jednom od kanala sistema za hlađenje došlo je do porasta temperature što je ukazivalo na mogući požar.

Odgovorna lica su, poštujući proceduru ustanovljenu u ovakvim situacijama, pristupila gašenju vatre.

Jedna od uobičajenih radnji u ovim slučajevima je puštanje velike količine vode u sam sistem za odvod gasovitih proizvoda sagorevanja, što je izazvalo pojavu velike količine vodene pare koja je kuljala iz dimnjaka.

Situacija je brzom intervencijom i zalaganjem svih odgovornih i zaposlenih u kompaniji Knauf Insulation rešena oko 8.20 časova – navode iz Knaufa.

U saopštenju se kaže da u incidentu "nije bilo povređenih", te da je "sprečen eventualni negativni uticaj na okolinu i veća materijalna šteta", a da će naknadno "biti utvrđeni tačni razlozi ovog incidenta i javnost će o njima biti blagovremeno obaveštena".

- Iskreno žalimo ukoliko je ova situacija uznemirila javnost, i još jednom ponavljamo da nema razloga za brigu, jer je incident rešen.

Kada budu utvrđene činjenice zašto je do incidenta došlo, ponovo ćemo se obratiti javnosti – kaže se između ostalog se u saopštenju iz Knaufa.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti