KMF više nema alibi, poražen i sa publikom: Vranje - RB Valjevo 3:4

Bile su najpre krive povrede, pa sudije, pa kazna, pa igranje bez publike, a kad je sve to prošlo vranjski KMF Vranje i posle svih ovih izgovora ne da nije uspeo da zabeleži toliko priželjkivanu pobedu u prvenstvu na domaćem terenu protiv jedne od najslabijih ekipa Prve futsal lige valjevskog KMF RB-a, nego je i sramno poražen sa 3:4 (2:0).

Vranjanci su lako poveli sa 2:0, golovima Nikole Dodića u 11. i Davora Tasića u 17. minutu, a tim rezultatom se otišlo na odmor.

Kada su gosti preko Marka Prokića smanjili na 2:1 u 25. minutu, Vranjanci su uspeli da odmah u 26. dođu do 3:1 (autogol Koste Markovića), ali ni to KMF Vranju nije bilo dovoljno za pobedu, jer je gost sa tri gola potpuno preokrenuo rezultat.

Najpre se igrač Valjevaca Kosta Marković iskupio za autogol u 27. minutu, na 3:3 poravnao je Mališa Cvetković u 34, a Milan Tojčič u 37. doneo pobedu gostima i veliko razočarenje Vranjancima.

I jedan momenat za još veće žaljenje - ekipa RB Valjevo bila je desetkovana zbog povreda, u Vranje su došli samo sa devet igrača, lišeni pomoći petorice povređenih.

Utakmici je prisustvovalo oko 200 gledalaca.

Posle ovog poraza, KMF Vranje je na 10. mestu u ligi koja ima dvanaest timova sa 7 osvojenih bodova.

RB Valjevo ih je pretekao na tabeli i sada je na 9. mestu sa 9 bodova.

Iza Vranjanaca su samo Kalča sa 4 i Smederevo sa 2 boda.

Iz lige će, prema novim propozicijama FSS, na kraju sezone ispasti tri kluba, a opstanak se ne garantuje ni 8. i 9. na tabeli.

Oni će morati da igraju utakmice baraža protiv trećeplasiranog, odnosno drugoplasiranog tima Druge futsal lige.

Vranjancima u ovoj polusezoni preostaje još utakmica protiv trećeplasiranog FON-a u Beogradu u narednom 11. kolu, a onda pokušaj da u drugom delu sezone, uz neka pojačanja, uspeju da se izbore makar za baraž.

Najnovije vesti