Kepler 452-B u četvrtak na Sterijinom pozorju

U četvrtak u takmičarskom programu Sterijinog pozorja glumci vranjskog Pozorišta "Bora Stanković" odigraće predstavu Kepler 452-b.

Ovaj komad je rađen po tekstu Tijane Grumić a u režiji Juga Đorđevića.

- Reč je o intimnoj drami koja se tiče odnosa u porodici, ali i u kosmosu, koja se odvija u istorijskom trenutku kada biva prepoznato novo nebesko telo, ali dok neka ljudska tela, kao i zvezdana, nestaju – što se događa kada su neke zvezde samo ljudi – i obrnuto.

Minuciozna igra sa najdubljim osećanjima koja se mogu gajiti između najbližih pokazuje i zrelost mlade autorke, kadre da ubedljivo prikaže i suočavanje sa bolnim trenucima i pokušaje da se oni izbegnu - piše u obrazloženju selektora ovogodišnjeg festivala Boška Milina.

Iz vranjskog Pozorišta ističu da je "kao potvrda kvalitetne i dobro promišljene repertoarske politike pozorišta Bora Stanković, usledio poziv umetničkom rukovodiocu Pozorišta, Bojanu Jovanoviću, da u društvu eminentnih pozorišnih stvaralaca iz Srbije, učestvuje u tribini Sterijinog Pozorja, pod nazivom "Domaći dramski tekst na repertoaru naših pozorišta - mogućnosti i iskušenja".

63. Sterijino pozorje se održava u Novom Sadu od 26. maja do 3. juna.

Najnovije vesti