KAZNE za neprimereno korišćenje simbola grada

U slučaju da se simboli grada Vranja, grb i zastava, koriste na neprimeren način koji vređa moral i dostojanstvo građana, lokalna samouprava je novom gradskom odlukom predvidela novčane kazne u rasponu od 15.000 do 100.000 dinara, izjavio je predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković.

Na skupštinskoj sednici u četvrtak usvojen je predlog da se Odluka o simbolima grada Vranja i njihovoj upotrebi, dopuni po više osnova.

Grb grada, kako je rečeno, bez posebne dozvole mogu da koriste samo Skupština grada, gradonačelnik, Gradsko veće, Gradska uprava, mesne zajednice, a javne ustanove i preduzeća, organizacije i službe čiji je osnivač grad u vidu memoranduma, makete, značke ili zahvalnice – naveo je Tričković.

On je dodao da je primećeno kako se grb grada, recimo, nalazi na kontejnerima za smeće, što se smatra neprimerenim.

- Dopunom ove odluke, grb grada moći će da koriste i pravna lica sa sedištem na teritoriji grada Vranja, i to kao znak obeležavanja svojih proizvoda koji će se koristiti u reprezentativne svrhe prilikom proslava, svečanosti, kulturnih i sportskih manifestacija od značaja za grad, kao i na međugradskim i međunarodnim političkim i naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu na kojima se grad prezentuje - objasnio je Tričković.

On je dodao da je Odluka o simbolima grada Vranja i njihovoj upotrebi prvobitno doneta 27. novembra 2013. godine, ali da se vremenom javila potreba za određenim dopunama.

Najnovije vesti