Katastrofa Vranjanaca na Banovom brdu: Čukarički - Dinamo 6:1 (1:0)

Posle pobede nad Mačvom u prethodnom kolu, vranjski Dinamo doživeo je pravu katastrofu protiv Čukaričkog na Banovom brdu, izgubivši čak sa 6:1, u utakmici 11. kola Super lige Srbije.

Dinamo se u prvom poluvremenu i dobro držao.

Vranjanci su primili gol tek u 36. minutu, kada je strelac za "brđane" bio Luka Stojanović.

Sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

Međutim, Dinamo je u drugom poluvremenu potpuno pao u igri, pa je u razmaku od trinaest minuta primio čak pet golova.

Najpre je mrežu Vranjanaca zatresao Tedić u 50. minutu za 2:1, a potom su pogađali Puškarić u 53, Stojanović u 55, Stevanović u 58. i Zorić u 63. minutu za 6:1.

Jedini gol za Dinamo postigao je Dimitrov u 62. minutu

Čukarički – Dinamo 6:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Stojanović u 36, 2:0 – Tedić u 50, 3:0 – Puškarić u 53, 4:0 – Stojanović u 55, 5:0 – M. Stevanović u 58, 5:1 – Dimitrov u 62, 6:1 – Zorić u 63. minutu.

Stadion na Banovom brdu.

Gledalaca: 300.

Sudija: Lazar Tripković. Pomoćnici: Ivica Stojanović i Goran Beljin.

Žuti kartoni: N. Đurić, Pavišić, Đurišić (Dinamo).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Đorđević (od 19. Kajević), Docić, Ovusu (od 64. Aleksić), Stojanović, Zorić, Tedić (od 66. Bojić).

DINAMO: Lakić (od 16. U. Đurić), Onimisi, Vukajlović, Dimitrov, Suraka, Nedeljković, N. Đurić (od 46. Propadalo), Gašić, Stojković (od 60. Đurišić), Antić, Pavišić.

Dinamo je i dalje poslednji, šesnaesti na tabeli Super lige Srbije sa šest bodova.

Ispred su Spartak (ŽK) i Radnik iz Surdulice sa po 8 bodova.

U sledećem 12. kolu Vranjanci, nakon pauze u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije u Ligi nacija, dočekaće Bačku na Gradskom stadionu u Surdulici.

TOK UTAKMICE

Trener Čukaričkog Simo Krunić napravio je jednu prinudnu izmenu, povređenog Birmančevića odmenio je reprezentativac Crne Gore Darko Zorić, a ovoga puta prednost u napadu dobio je Slobodan Tedić.

Od starta meča domaćin je imao inicijativu. Prvu šansu Čukarički je imao već u drugom minutu, Bogosavac je odlično proigrao Tedića, ovaj je ušao u šesnaesterac, tražio je Stojanovića, koji je za malo zakasnio na petercu.

U 12. minutu fantastična akcija Brđana. Bogosavac je krenuo sa 25 metara od svog gola, prešao je na protivničku polovinu, potom maestralno proigrao Đorđevića, kojem je šut sa 15 metara odbranio Lakić. U toj situaciji povredili su se i golman Dinama, ali i vezista Čukaričkog Đorđević, obojica su morala da budu zamenjena.

U igru je kod domaćih ušao Asmir Kajević. Sjajnu priliku imali su Vranjanci posle kornera u 20. minutu, šutirao je Gašić glavom, Stevanović je odlično odbranio, lopta se odbila na nogu Suraki, ali je golman Čukaričkog još bolje intervenisao. Dobru priliku Čukarički je imao u 27. minutu, Kajević je odlično centirao sa desne strane, a Stojanović šutirao glavom, no Đurić je izbio loptu u korner.

Tri minuta kasnije lepa akcija Stojanovića i Docića posle kornera, ovaj prvi je šutirao sa 20 metara, ali je jedan gostujući igrač u poslednjem trenutku izbio loptu. Čukarički je poveo u 36. minutu. Docić je dodao loptu do Ovusua, koji je na desnoj strani ušao u šesnaesterac, sjajno je uočio Stojanovića i uputio mu povratni pas, a ovaj je lako poslao loptu u mrežu Vranjanaca – 1:0.

U 44. minutu odlično je slobodan udarac sa skoro 30 metara izveo Docić, ali je Đurić još bolje intervenisao. Posle samo pet minuta u drugom poluvremenu Čukarički je duplirao prednost, Miladin Stevanović je odlično centrirao, a Tedić glavom matirao Đurića – 2:0.

Samo tri minuta kasnije i treći pogodak na meču. Najpre je šutirao Zorić, golman Đurić je odbranio, lopta se ponovo odbila do reprezentativca Crne Gore, koji je potom pogodio prečku, a sve je odlično ispratio Puškarić, zatresao je mrežu Vranjanaca – 3:0.

Već u 55. minutu još jedan gol Čukaričkog, drugi Luke Stojanovića. Bila je to odlična kontra, Ovusu je mogao da šutirao, ali je bio nesebičan, uposlio je Stojanovića, koji je lako ubacio loptu u tada već nebranjenu mrežu – 4:0.

Fantastično je igrao Čukarički u tim trenucima, pa je već u 58. minutu postigao i peti pogodak. Docić je ubacio loptu iz slobodnog udarca, posle loše intervencije odbrane gostiju Miladin Stevanović je lako ubacio loptu u mrežu Vranjanaca – 5:0.

Neopreznost u odbrani domaćih kaznio je Dimitrov, koji je lako savladao Nemanju Stevanovića u 62. minutu, ali je samo minut kasnije uzvratio Čukarički. Kajević je lepo pronašao Zorića, koji je napravio dar-mar u odbrani Dinama, a potom je sa sedam metara zakucao loptu u gol Vranjanaca – 6:1.

Na novu priliku čekalo se sve do 81. minuta, šutirao je Stojanović sa 20 metara, ali je Đurić odlično intervenisao i izbio loptu u korner. Dva minuta kasnije odličnu priliku je imao Aleksić, posle dodavanja Stojanovića, prebacio je golmana, ali je lopta otišla za malo pored gola Vranjanaca.

(www.fkcukaricki.com)

Najnovije vesti