Karavan digitalnih veština i u Vranju

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti Digitalna ekspedicija u narednom periodu proći će i kroz Vranje, saopšteno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Karavan je u Beogradu otvorila ministarka Tatjana Matić.

Karavan se sprovodi se uz podršku tri ministarstva - Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu, u partnerstvu sa civilnim sektorom.

"Digitalne veštine su značajne ne samo za svakodnevnu komunikaciju i lični razvoj svakog građanina Srbije, već i za razvoj digitalnog poslovanja i preduzetništva i ukupan ekonomski rast", rekla je ministarka Matić.

Digitalno preduzetništvo je baza digitalne ekonomije, dodala je , i naglasila da je "neophodno da svako dobije šansu da iskoristi nove mogućnosti digitalnog doba".

"Znamo da je trenutno u Srbiji IT sektor najprosperitetniji, ali posebno treba da imamo u vidu da ga snažnim čine upravo mala i srednja preduzeća.

Iako ova preduzeća čine tek nešto više od petine ukupnog broja IT firmi, upravo ona prema prihodima, zaposlenima, kapitalu i dobiti nose čak dve trećine celokupne poslovne aktivnosti domaćeg IT sektora”, istakla je Matić.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su izloženi digitalnom sadržaju od rođenja, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

Tokom naredna četiri meseca karavan će posetiti 15 gradova Srbije.

Osim Vranja i Prijepolje, Vršac, Šabac, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Suboticu, Aleksinac, Niš, Pirot, Rašku i Novi Pazar.

Najnovije vesti