Karavan digitalna ekspedicija boraviće 13. i 14. novembra u Vranju

Akcija Digitalna ekspedicija – karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti biće realizovana u subotu i nedelju, 13. i 14. novembra u Vranju, saopšteno je na sednici Organizacionog odbora za realizaciju koja je održana u petak u sali Načelstva Pčinjskog okruga.

Na sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, rečeno je da će građani Vranja imati priliku da saznaju kako se dolazi do određene informacije, kako da u elektronskoj komunikaciji s državnom upravom ostvare svoje pravo ili ispune obavezu, kao i kako da sebi i svojoj deci pruže bezbedno digitalno iskustvo.

Pored toga, kroz radionice sa predavačima biće predstavljene osnove digitalne pismenosti i bezbednosti.

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti Digitalna ekspedicija, pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, namenjen je svim građanima, od mladih koji su izloženi digitalnom sadržaju od rođenja, preko digitalno spretne generacije "Z" i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni.

Ove jeseni karavan će posetiti 15 gradova Srbije.

Osim Vranja tu su i Prijepolje, Vršac, Šabac, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Subotica, Aleksinac, Niš, Pirot, Raška i Novi Pazar.

Sprovodi se uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Kancelarije za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa programom Nova pismenost koji zajedno realizuju USAID, Propulsion i UNDP.

Najnovije vesti