Kapitalan trud za kapitalnu pijacu u Oglednoj stanici (FOTO, VIDEO)

Toliko smo truda i energije uložili da mi je veoma drago što smo konačno zaokružili projekat zelene pijace u Oglednoj stanici i da je on stavljen u funkciju.

Više sam truda lično uložio za ovu pijacu nego u sve ostale kapitalne objekte koje realizujemo na području Vranja - izjavio je u utorak gradonačelnik Slobodan Milenković, prilikom obilaska zelene pijace u Oglednoj stanici.

Izgradnja ovog objekta počela je 2015. godine i on zauzima površinu od 620 metara kvadratnih, od čega je 500 kvadrata pokriveno nadstrešnicom.

- Imali smo poteškoće jer se u izgradnju krenulo pre ove vlasti, bez dobre pripreme i planiranja i nisu ispoštovane procedure koje predviđa zakon.

Ovde su pre godinu i po dana izvedeni svi građevinski radovi, a od tada smo radili papirologiju kako bi sve bilo po zakonu, a objekat dobio upotrebnu dozvolu.

To smo sve uspeli da završimo.

Mi nadalje sa direktorom JKP Komrad, koje upravlja pijacom, planiramo da otvaramo nove zelene pijace, a prioritet nam je sada izgradnja kvantaške pijace za koju je određena lokacija kod Železničke stanice - kazao je Milenković, dodajući da će JKP Komrad raspisati javnu nabavku za projektno tehničku dokumentaciju i da će pijaca biti gotova za najviše godinu i po do dve.

Odlukom Gradskog veća grada Vranja Komrad je dobio rešenje i novi objekat na korišćenje.

Direktor JKP Komrad Momir Stojilković kazao je pred novinarima da su rukovodstvo Grada i ovo komunalno preduzeće uspeli da prebrode sve prepreke koje su prethodile otvaranju novog pijačnog prostora u gradu.

- Objekat smo priveli nameni, nadam se da će pijaca raditi dobro, a mi ćemo se potruditi da stimulišemo prodavce tako što ćemo im u početnom periodu dati da koriste naše usluge gratis i nećemo im naplaćivati zakup tezgi.

Želja nam je da pijačna ponuda u ovom delu grada bude što bolja.

Vidimo da ima interesovanja građana, a na nama je da dovedemo što više prodavaca - kazao je Stojilković.

Na novom prostoru biće postavljeno oko 60 tezgi kada pijaca bude u punom kapacitetu.

Pijaca će imati 21 parking mesto.

Komrad u skladu sa uvećanjem broja prodavaca planira i instaliranje nove, dodatne opreme, osim one koja je već instalirana (tezge, rashladne vitrine i sl).

- Postojeće ljudstvo Komrada pokrivaće rad ove pijace, neće biti novih zapošljavanja - kazao je Stojilković.

Radno vreme pijace biće svakog dana od 6 do 19 časova.

Stoprocentni finansijer ovog objekta je bio grad Vranje sa 18,5 miliona dinara.

Najnovije vesti