Kamen temeljac za Ritejl park: Nova radna mesta za Vranjance FOTO

Izgradnjom Ritejl parka Vranje će postati centar trgovine celog Pčinjskog upravnog okruga, a to će posebno pospešiti turizam, ali i razvoj mnogih drugih uslužnih delatnosti, izjavio je u četvrtak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je zajedno sa predstavnikom Privrednog društva Immobalcan DOO Beograd Michal Augustynom položio kamen temeljac za izgradnju ritejl parka "Zona" u Vranju.

Izražavajući zadovoljstvo zbog ove investicije, Milenković je naglasio da je posebno značajno što će se poboljšati ekonomska situacija i dalji razvoj Vranja.

- Ritejl park biće izgrađen na lokaciji gde smo prethodno rešili imovinske probleme, a prodajom zemljišta popravili smo stanje u lokalnom budžetu i počeli sa realizacijom ozbiljnijih infrastrukturnih projekata u gradu.

Vrednost izgradnje ritejl parka je veća jer otvara mogućnost zapošljavanja oko 200 radnika.

Zahvaljujem se investitoru koji je ozbiljno pristupio ovom projektu, a mi ćemo kao lokalna samouprava da pružimo svu potrebnu podršku - rekao je Milenković.

Augustyn se zahvalio gradskom rukovodstvu na saradnji i pomoći.

- Ritejl park prostiraće se na površini od 18.500 kvadrata, objekat će biti površine 8.500 metara kvadratnih, a vrednost investicije je 9 miliona evra.

Investitori projekta su OTP Banka i „Immobalcan“ iz Češke.

Ovo je do sada naš najveći projekat u Srbiji, a otvaranje tržnog centra planirano je za sredinu decembra ove godine - naglasio je Augustyn.

Najnovije vesti