Kamberi: Odluka OIK da ne ponovi glasanje na dva birališta politički motivisana

„U selu Zarbince biračko mesto broj 13 je zatvoreno u 18 sati na dan izbora što su konstatovali i pripadnici policije koji su došli na to biračko mesto, dok je nepravilnost na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu kontrolni listić popunio član biračkog odbora, što je u oba slučaja protivno zakonskim normama“, izjavio je za portal Danasa nosilac liste Koalicija Albanaca – Ujedinjena dolina i kandidat za narodnog poslanika Šaip Kamberi.

"Odluka Opštinske izborne komisije (OIK) u Bujanovcu je etnički motivisana.

Protiv ponavljanja izbora na dva biračka mesta, glasali su predstavnici srpskih političkih partija u proširenom sastavu Opštinske izborne komisije, koji imaju više članova od predstavnika partija Albanaca na lokalu", naveo j Kamberi.

On je dodao da je ovo "posledica stava SNS-a, koji su sledili ostali predstavnici srpskih političkih stranaka koji imaju svoje predstavnike u OIK u Bujanovcu".

Mišljenja je da je ovakvo glasanje usledilo "po nalogu partijskih centrala srpskih stranaka iz Beograda".

OIK u Bujanovcu je sa 12 glasova protiv i 9 "za" odbio prigovor Kamberijeve koalicije za ponavljanje izbora na dva biračka mesta.

Tto je Koaliciju Albanaca – Ujedinjena dolina ostavilo bez poslaničkog mandata.

Nakon ovakve odluke OIK u Bujanovcu, Šaip Kamberi navodi da će koaliciona lista koju on predvodi "prigovor podneti Republičkoj izbornoj komisiji (RIK), a da će u slučaju negativnog odgovora uslediti i pokretanje upravnog spora".

Na parlamentarnim izborima 3. aprila Albanci iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa izašli su sa dve poslaničke liste, koje su osvojile 13.000 glasova manje nego pre dve godine.

Najnovije vesti