Kamberi: Od Vučića tražimo osnivanje Fonda za Preševsku dolinu

Vranje - Od predsednika Vučića sam na konsultacijama tražio pored ostalog i osnivanje razvojnog fonda za Preševsku dolinu, objavio je lider Koalicije Albanaca doline Šaip Kamberi.

Portal Bujanovačke objavio je da je ekonomski razvoj regiona jedan od bitnih zahteva koje su Albanci danas preneli Vučiću.

Kako je Kamberi naveo u svojoj objavi na društvenim mrežama, na konsultaijama sa predsednikom oko sastava nove vlade, zatražio je i sprovođenje nekoliko sporazuma potpisanih od 2001, završno sa Planom od 7 tačaka koji je Vlada Srbije usvojila 2013.

„Promena manjinskih zakona i osnovanje fonda za razvoj bili su uslovi koje smo, danas, u ime Koalicije Albanaca doline predali predsedniku Republike Srbije“, kaže Kamberi.

Dodao je da ovoj koaliciji učešće u vlasti nije prioritet.

„Integracija u javne i državne institucije na lokalnom i regionalnom nivou, prekid pasivizacije adresa, razvojni fond za Dolinu, promena Zakona o zastavi bile su tačke koje smo promovisali tokom konsultacija sa Vučićem“, naglašava Kamberi.

Kamberi je ponovio da Koaliciji učešće u vlasti nije prioritet sve dok se Albanci ne integrišu na lokalnom i regionalnom nivou.

Najnovije vesti