Kamberi bez komentara na moguć specijalni status Bujanovca

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi nije želeo da komentariše napise po kojima bi Bujanovcu pripao specijalan status u okviru eventualnog kosovskog sporazuma.

– Ova priča za sada je samo u domenu spekulacija.

Niko zvanično nije stao iza te ideje, tako da bi sa moje strane bilo neozbiljno da se ja o tome izjašnjavam - kazao je Kamberi za Bujanovačke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u nedelju, tokom posete Rasinskom okrugu, demantovao postojanje ovakvog dokumenta.

- Nema nikakvih mapa, nema ničega, jer ni ne razgovaramo.

Kakvih 17 tačaka, nema nijedna tačka - rekao je Vučić.

Prema pisanju nemačkog "Frankfurter rundšau", koje su preneli albanski mediji na Kosovu i jugu Srbije, SAD, Rusija i Francuska sačinili su dokument pod nazivom "Nacrt o prijateljskim i dobrosusedskim odnosima Kosova i Srbije" od 22 tačke.

Sporazum, navodno, podrazumeva korekciju granice, a za Bujanovac predviđa specijalni status pod nadzorom Evropske unije.

Po istom dokumentu Preševo bi pripalo Kosovu.

SPECIJALNI DISTRIKT?

Prema pisanju albanskih medija na Kosovu i jugu Srbije, SAD, Rusija i Francuska sačinili su dokument pod nazivom "Nacrt o prijateljskim i dobrosusedskim odnosima Kosova i Srbije" od 22 tačke, koji podrazumeva korekciju granice a za Bujanovac predviđa specijalan status pod nadzorom Evropske unije.

Prema ovom dokumentu, koji je objavio portal Presheva Jone a preneli prištinski mediji, Bujanovac će navodno dobiti status specijalnog distrikta i slobodne carinske zone na najmanje 35, a najviše 99 godina sa kružnom linijom Božinjevc – Žuželjica – Srpska Kuća – Davidovac – Ristovac – Karadnik – Rakovac – Trnovac – Končulj – Lučane – Nesalce – Borovac – Somoljica.

Najnovije vesti