Kalinić: Prijalo nam je da igramo sa ofanzivno orijentisanim timom

Šef stručnog štaba Dinama Uroš Kalinić bio je prezadovoljan igrom i ubedljivom pobedom (4:0) svoje ekipe na prvom gostovanju u sezoni protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu.

– Odigrali smo vrlo dobru utakmicu koja je za nas imala veliku važnost.

Bili smo agresivni, strpljivi i taktički disciplinovani, baš kao što smo se i dogovorili u pripremi.

Posle prva dva kola, u kojima smo igrali protiv defanzivno orijentisanih ekipa, očigledno da nam je prijalo što smo konačno naspram sebe imali protivnika koji ima želju da se nadigrava.

Još jednom bih čestitao mojoj ekipi na dobro odigranoj utakmici, a Radničkom 1923 želim sreću u nastavku sezone - kazao je Kalinić posle meča u Kragujevcu.

Dinamo posle tri kola ima maksimalnih 9 bodova i zauzima prvo mesto na tabeli Prve lige, a u stopu ga za sada prati kruševački Trajal.

U narednom kolu će vranjski klub na Stadionu Jumko u Vranju dočekati Metalca iz Gornjeg Milanovca koji je u ovom kolu na domaćem terenu poražen od Kabela sa 1:3.

Nikolić: Sramota je kako smo izgledali na terenu

Trener Radničkog 1923 Dejan Nikolić pohvalio je igru Dinama, a kao glavne razloge ubedljivog poraza njegovog tima istakao je "nedisciplinu i neodgovornost".

– Dinamo nam je bez sumnje održao čas fudbala. Odigrao je disciplinovano, taktički zrelo i jednostavno, za razliku od nas. Mislim da smo do prvog gola Dinama, koji je posledica jedne katastrofalne greške, bili egal na terenu, budući da se ništa specijalno nije dešavalo ni pred jednim, ni pred drugim golom. Sramota je kako smo u nastavku izgledali na terenu pred našom publikom i tu nema nikakvog opravdanja – izjavio je Nikolić pred novinarima.

Najnovije vesti