Kako su glasali naprednjaci okruga: Svi, svi, svi protiv Stefanovića

Članstvo odbora SNS u Vranju i drugim opštinama Pčinjskog okruga glasalo je ovih dana o poverenju ministru odbrane i visokom funkcioneru SNS-a Nebojši Stefanoviću.

Očekivano, svi odbori SNS-a u Pčinjskom okrugu glasanjem su zatražili smenu Nebojše Stefanovića.

Na sednici Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju jednoglasno je podržana smena Nebojše Stefanovića, ministra odbrane, sa svih stranačkih i državnih funkcija.

Na sednici, kojoj je prisustvovao i potpredsednik IO SNS-a Dragan Stevanović članovi gradskog odbora izjašnjavali su se ne samo o smeni republičkih, već i lokalnih funkcionera.

U lokalu je predložena smena Ljiljane Antić, direktorice Zdravstvenog centra u Vranju, Miroljuba Stankovića, savetnik gradonačelnika za zdravstvo, Dejana Stanojevića, izvršnog direktora JP Urbanizam i izgradnja grada i predsednika Saveta za infrastrukturu GrO SNS, Nebojše Zupančića, član Gradskog veća zaduženog za resor privrede, ekonomije, preduzetništvo i ugostiteljstvo, Nenada Đorđevića, člana Gradskog veća za sport i omladinu i predsednik Saveta za sport GrO SNS u Vranju i Bobana Antanasijevića, načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove grada Vranja.

Dva odbora naprednjaka, u Bujanovcu i Preševu, imaju i dodatan zahtev - razrešenje aktuelnog predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije Zorana Stankovića.

Članstvo u odborima i nekih drugih opština, poput Surdulice ili Vladičinog Hana, jednoglasno je bilo za smenu Stefanovića.

Jedino je još nepoznato kako su se izjasnili u odborima naprednjaka u Trgovištu i Bosilegradu, ali su i oni najavili saopštenja za medije.

Stefanović je jedan od osnivača SNS-a, član je Predsedništva te stranke i predsednik stranačkog beogradskog Gradskog odbora.

Ujedno je i aktuelni ministar odbrane u Vladi Srbije i potpredsednik je Vlade.

Prethodno je bio i predsednik Narodne skupštine Srbije, a potom i ministar unutrašnjih poslova.

Prestonički mediji javljaju da se primedbe na njegov rad vezuju za vreme dok je bio ministar policije, kada je navodno posedovao informacije i saznanja vezana za delatnost kriminalne grupe Veljka Belivuka, koja je navodno ugrožavala i bezbednost samog Aleksandra Vučića.

Stefanoviću se zamera da ta svoja saznanja nije podelio sa Vučićem i ostalim ljudima zaduženim za predsednikovu bezbednost.

Najnovije vesti