Ka Gnjilanu prevozili 75.000 evra

Vranje - Čak 75.000 evra, čija je krajnja destinacija bilo Gnjilane na Kosovu i Metohiji, otkrili su carinici su u saradnji sa policijom, saopšteno je iz Uprave carina.

- Prekršaj je otkriven na graničnom prelazu Horgoš kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "mercedes" nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka Gnjilanu putovalo troje srpskih državljana albanskog porekla.

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje, svo troje putnika su odgovorili odrečno, rekavši da osim ličnog prtljaga sa sobom nose i 5.000 evra po osobi - navodi se u saopštenju Carine.

Da to nije istina ispostavilo se već na samom početku kontrole, kada su carinici "u torbi sa hranom koja se nalazila ispod nogu suvozača pronašli papirnu kesu sa 50.000 evra".

Potom je i u koferu vozača pronađen koverat sa 17.000 neprijavljenih evra, dok su putnici u torbama i novčanicima imali ukupno još 7.600 evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice, a do okončanja postupka pred sudom zadržano skoro 45.000 evra.

Najnovije vesti