Junker 1. marta sa liderima Zapadnog Balkana

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker sastaće se 1. marta u Sofiji s liderima zapadnobalkanske šestorke, i podrobno obrazložiti Strategiju Komisije za pridruživanje regiona Evropskoj uniji, koji ima "politički i geopolitički značaj" za Uniju.

Portparol Evropske komisije Margartis Šinjas rekao je u Briselu da će Junker na sastanku u Sofiji posebno obrazložiti šest ključnih inicijativa za približavanje svih šest partnera sa Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Junker u ponedeljak stiže u Skoplje u okviru višednevne turneje po regionu, u sklopu koje će se u Beogradu sastati s najvišim zvaničnicima Srbije.

Cilj Junkerove turneje je da ponovo istakne "obnovljeni interes i dinamika EU u odnosima sa Zapadnim Balkanom", rekao je Šinjas. Skupom u Sofiji će predsedavati Bojko Borisov, premijer Bugarske, predsedavajuće EU.

To će biti i priprema za susret na vrhu EU-Zapadni Balkan 17. maja u Sofiji, kada će "ponovo biti potvrđeni obnovljeni interes i dinamika" u odnosima EU i Zapadnog Balkana, naveo je Šinjas.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...