Jug Radivojević i zvanično direktor BDP-a

Reditelj Jug Radivojević (47), reditelj poreklom iz Vranja, imenovan je za direktora Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), objavljeno je na veb sajtu ovog pozorišta.

On je u maju postavljen za v.d. direktora ovog pozorišta, a za direktora je imenovan na sednici Skupštine grada Beograda 27. septembra.

Funkciju će obavljati u naredne četiri godine.

Radivojević je u maju na funkciji v.d. direktora zamenio Slobodana Ćustića.

Radivojević je u oktobru prošle godine figurirao kao kandidat za direktora drame Narodnog pozorišta, ali je tu funkciju odbio.

Jug Radivojević rođen je 1972. godine u Beogradu.

Detinjstvo i tinejdžerske dane proveo je u Vranju, gde je završio Osnovnu školu Vuk Karadžić, Gimnaziju Bora Stanković i nižu muzičku školu Stevan Mokranjac.

Amatersku karijeru započeo je u Pozorištu Bora Stanković u Vranju, nastavio je u beogradskom "Dadovu", a prvu profesionalnu predstavu „Viktor“ režirao je 1994. godine

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na odseku pozorišna i radio režija, u klasi profesora dr Svetozara Rapajića.

Diplomska predstava bila mu je "Koštana" Bore Stankovića u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a diplomirao je sa ocenom deset.

U njegovoj porodici svi su se bavili pozorištem; pokojni otac Radoslav bio je glumac, reditelj i dugogodišnji upravnik Pozorišta Bora Stanković u Vranju, a majka Ljiljana i sestra Ana su glumice.

Režirao je 114 pozorišnih predstava, radio je i na filmu.

Nagrađivan je za režijska ostvarenja.

Najnovije vesti